Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 11. mars 2008

hva skjer med fugler når de dør?

På broen fra høyskolen til centralen så jeg i går en død måse. Jeg skvatt skikkelig, for jeg holdte på å tråkke rett i den. Den lå inntil rekkverket, og jeg vet ikke hva som hadde forvoldt dens død. Jeg gikk videre (hva annet kan man gjøre i disse fugleinfluenserte tider? begravelse av diverse fugler og dyr i hagen tilhører fordums tid). Men i etterkant av hendelsen på broen har jeg tenkt litt.

Hva skjer egentlig med fugler som dør? Det er jo så sjelden man ser døde fugler. Selv om det er så mange av dem og selv om de ikke har så lange liv. Hvor blir de av? Er det noen som fjerner alle døde fugler fra hauger, sletter, veier, strender osv om natten (og i så fall hadde misset den døde måsen som kom i min vei)? De har jo kjøtt og blod og må jo forsvinne på en måte som tar litt tid? Hva skjer? Drukner de? Eller flyr de rett til himmelen når de dør?

Anybody?

5 kommentarer:

prinsesselisabeth sa...

Nei, du kan spør..
Har æ aldri tenkt på før, men det e jo litt merksnodig at de bare forsvinn..

Kanskje brannvesenet tar de?
Har forstått at de gjør masse meir enn bare å slukk branna:P

Anonym sa...

I naturen e det så fint laga, ser du, det e små parasitter som leve av åtsel, de "spis" det, sånn e naturen ordna.I Afrika e det gribban som ordne det..prøv å legge et kjøttstøkke på benken, så ska du se ka som skjer. Har ikkje du hatt naturfag på Kongsbakken...:)Når æ har tatt pedagogikk, så kan du få privatundervisning... så kan vi gjøre mange rare forsøk...:)Klem, tante Ruth

Anne Linn sa...

Blir fortsatt overrasket over alt som skjer oppi hodet ditt, Maria! :) I love you! :)

Kathrine sa...

De drar rett til fuglehimmelen.

Du, selvfølgelig skal vi treffes i påsken! Jeg kommer hjem på onsdag 19. - vi skal til Alta nå i palmehelga nemlig. Og så skal jeg i bryllup hele lørdag og barnevelsignelse til Nora på mandag. Utenom det er det høy avslapningsfaktor og der passer du utmerket godt inn. Når var det du kom igjen? Og ble hvor lenge? Når passer det for deg?

Sukkerspinn sa...

En god del påkjørte fugla blir levert inn til oss på klinikken av snille menneska som ikkje e så redd for fugleinfluensa, sånn at vi kan kjøre dem til forbrenningsanlegget. For øvrig:
http://www.absc.usgs.gov/research/seabird_foragefish/marinehabitat/images/Food_Web3.gif
Som du ser her, e d nok mest sannsynlig at Mikkel Rev eller frøken Skogmus(rotte) tar sæ av den andelen måse som ingen vil ta i. :-D