Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

torsdag 22. oktober 2009

fjortisminner

Jeg var en av de modige (eller gale?) som tok turen innom nye (världens grönaste) IKEA på selve åpningsdagen i går. Måtte humre litt i skjegget over galskapen, klovner, konserter, svenske flagg, gule og blå ballonger, sinnsykt entusiastiske IKEA-arbeidere og en enorm mengde svensker, dansker, arabere +++ i skjønn forening. Jeg spaserte fort gjennom etasjene og kom til slutt fram til hyllene med det jeg skulle kjøpe. Forsøkte å inntale meg til å holde roen på plass og irritasjonen borte når jeg ble stående fast i menneskevrimmel som ikke beveget seg.

Anyway.

På bussen dit kom det to tenåringsjenter inn. Da den ene av dem passerte meg skylte en bølge f j o r t i s m i n n e r over meg. Hvorfor? Fordi hun luktet sterkt av denne:Husker du? Bare navnet S A M B A fyller meg med en blanding av nostalgi og gud-så-glad-jeg-er-for-å-være-ferdig-med-den-fasen-i-livet. Jeg tenker på fredagene, på å være igjen på skolen etter skoletid for å vente på at håndballtreninga begynte. På timer i garderoben etterpå hvor vi kledde på oss åletrange t-skjorter (gjerne hvit med stor rååååsa kyssemunn på brystkassen) eller Fruit of the Loom-genser, hadde svart kajal på våtlinjen, midtskill og mange dæsjer S A M B A på halsen. Opp på "klubben" for å være fjortis, spise Grandiosa og danse slow til "Think Twice" eller "Can you feel the love tonight".
Har andre fjortisminner også, om å lyve til foreldre og snike med bussen inn til byen for å gå på "ordentlig" disco. Møte fjortiskonger (æsj) og nesten ikke komme seg hjem til Den Trygge Øya på kvelden due to major nordnorsk snøstorm. Overnatte hos Veronica og våkne med klump i magen dagen derpå fordi man har løyet til foreldrene, og angst i hjertet for at de skal finne det ut. Men da var det andre parfymer som gjaldt.

(Huff. Kjenner rosa panikk innhente meg og vil ikke at Awa Linnea og Embla skal blir fjortis. Vurdere øde øy eller evt burka til den tid.)

Uansett. Back to Samba. Hva er det med den parfymen egentlig? Har den fjortis-label? Tenk at fjortiser i dag, 13 år senere (angst!) bruker samme parfyme som jeg (og alle andre) hadde (i varierte kulører) i min pure ungdom?! Det samme gjelder den der Adidas-treningsbuksa med knapping på sidene. Hva skjer? Har vi her et bevis for at tidene ikke forandrer seg - after all?

6 kommentarer:

annikken sa...

Samba!!

Å den parfymen... og den tiden. Tenker alle tilbake på fjortisperioden med blandede følelser??

Jeg visste ikke at den fantes fortsatt jeg...

Anonym sa...

Æ flire og huffe mæ omenannen:)

Æ har faktisk mitt eget Samba-minne: fant en parfymeprøve på Samba Nova Homme i fotballbladet til storebror (hete bladet BOING mon tro?) og gjømte den på rommet mitt. SÅNN skulle min kjæreste lukte.. Æ va vel 13 år trur æ:)

Fantastisk morsomt at både Samba og "knæppe-boksa" e tebake!

Anonym sa...

Jag hatar clowner. Samba vet jag inget om, men jag tror jag ogillar det också. LOL Ha de!

Katrine sa...

Æ har den samme feelingen med
Cool Water... :)
Håpe dåkker ellers har det bra!
Kommer dåkker nordover i jula forresten?
Vi trives i nytt hus, bilda kommer så snart gardina og litt stæsj e på plass :) Ting tar tid når man e i full jobb... Stoor klem!

Heidi Margrethe Wangen sa...

Aa ja!Samba hadde jeg ogsaa en gang i tiden! Det ble en liten trip down memory lane aa lese innlegget ditt!
Tiden gaar jo saa fort. Kan ikke fatte det var 13 aar siden jeg gikk ut gymnaset og brukte Samba...
Heidi:)

-Rita- sa...

hahahaha.. jeg hadde helt glemt samba!! morsomt!! :):)