Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

fredag 8. januar 2010

tanker om tannlegen


Av og til kreves det forandring.
Jeg liker forandring. Det så være små forandringer som feks endret sminkemetode, hverdagslige forandringer som feks å ommøblere, store forandringer som feks når man står ved viktige veivalg i livet og det kreves lange tankestunder, dype refleksjoner og vanskelige avgjørelser, og så har man sånne der nødvendige forandringer...
... som å gå til tannlegen etter sånn ca 8 år i fornektelse.Jeg tok s t e g e t dvs Francis tok det for meg... etter ångest och bävan i starten av desember. Da hadde jeg visst i 1 år at jeg hadde 4 hull.

Bare at det hadde utviklet seg til 7 hull.
Eller sju, fina hål, som tannlegen min sa.

Tannlegen er polsk og billig. Og snakker polsk med assistenten når hun roter inni munnen min. Noe som gjør at jeg blir litt usikker og jeg funderer over hva hun egentlig sier. Snakker hun nedsettende om hvor dårlig jeg er til å stelle tennene mine? Noe jeg forøvrig ikke er, jeg pusser de hver morgen og kveld - puss, puss, så får du en suss.
Eller er det bare fagspråk?

Jeg følte at vi var veldig smarte og heldige som hadde funnet denne tannlegen...
... helt til jeg fant denne tannlegen i en liste over billige, polske tannleger som har blitt anmeldt for feilbehandlinger. Denne tannlegen hadde ingen anmerkninger, vel bemerke, men er under oppsyn fra Socialstyrelsen.
Kjente likevel at det ikke gjorde så veldig godt for tannlegeskrekken min.

Derfor var det liksom litt urovekkende når vi kom dit på mandag og ble møtt av en stor godteriskål på venterommet. Får tannlegen lov å servere godteri? Og hvem spiser godis før man skal inn og borre og rotfylle og ja, så og si dø av skrekk? OK, Awa Linnea forsynte seg godt, men hun har jo plettfrie tenner som ikke skulle borres i. Og hvorfor har ikke tannlegen noen prisliste? Og hvorfor virker sekretæren nesten, unnskyld meg, dum som et brød, og kan ikke svare på noen spørsmål? Og hvorfor avbryter den andre tannlegen som forøvrig snakker snusk når hun borrer i Francis sine tenner? What's up with that liksom? behandlingen av en stakkars gammel mann som kommer ut med den der tannlegesmikka rundt halsen for å forklare oss hvordan sånn ca de beregner prisene? Og hvorfor snakker hun så sinnsykt fort på engelsk iblandet latinsk tannlegespråk sånn at vi uansett forstår kun ca 10% av hva hun sier? Og hvorfor føles det som om de kommer til å finne nye hull å borre hver gang jeg får dit?

Så nå sitter jeg her med to preliminære fyllninger i to tenner, hvorav den ene er rotfyllt og den andre skal til pers ASAP.
Og hver gang jeg kjenner noe i den rotfylte tanna mi, så tenker jeg:
Gud, jeg har blitt feilbehandlet og snart støter kroppen min tanna ut.
Og jeg gruer meg så sinnsykt til å rotfylle den andre tanna, for jeg føler at det kommer til å gjøre mer vondt? For der kjente jeg noe når hun borra sist. Selv om jeg hadde to vanlige bedøvelser + anestesibedøvelse hvis det er det det heter? Bedøvelse fra sånn fancy maskin som snakker, vet dere. Åh, jeg får vondt i maaaaaaaagen.

Tenker at bare jeg blir ferdig med dette, så skal jeg aldri mer gå til tannlegen.
Men det er ikke sant, for da ender jeg vel opp på samme viset om 8 år og som tannløs skrukkete pergamenthud-dame som 57-åring.

7 kommentarer:

Ide sa...

8 år blir i lengste laget ;) Du får ha lykke til med videre rotfyllinge..og så går det vel an å bytte tannlege hvis angsten for feilbehandling blir for stor..

Klem

Anonym sa...

Ha ha,jeg ler høyt,fordi jeg kjenner meg såå igjen..
Du kjenner ikke meg, men jeg har fulgt bloggen din i noen år.
Vi har omtrent like gamle barn, så jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver...
Som feks. i dag:
Hadde selv levd i fornektelse i minst 5 år og når jeg kom meg til tannlegen i høst,var det to rotfyllinger,et hull og en vis tann som måtte ut...
En ting er i allefall sikkert; det er ikke billig å leve i fornektelse...
Gleder meg til flere fiffige,morsomme og reflekterende innspill;)
Kathrine

Michele sa...

Jeg var hos tannlegen på tirsdag for første gang på 5år. Jeg begynte å grine med en gang jeg kom inn på kontoret, jeg snakker tårer og hiksting mens jeg febrilskt prøvde å oppføre meg som jeg var 27. Minus på tøffhets-poeng-skalaen for meg..uansett tannlege er forferdelig og skoletannlegen på Brensholmen har nok en liten brikke med i det spillet. UGH.

Godt Nyttår forresten!

Klem fra Michele

dronningmia sa...

Ide: Ja, men det er så dyyyyyyyyrt å bytte tannlege! Vil heller bruke penger på klær-Ikea-kafé-bøker-kino-you name it... ;) Takk ändå!

Anonyme Kathrine: Oi, så spennende og smigrende at du har fulgt bloggen min! Veldig gla og oppmuntret nå! Ü Huff, lider med deg og rotfyllingene.... og har samtidig et spørsmål: hadde du vondt i ettertid, feks når den preliminære fyllinga fortsatt satt i?

Michele: Godt nyttår! Skoletannlegen på Brensholmen er nok opphavet til mang en tannlegeskrekk. Der borret jeg for første gang. Og det var liksom etter det at jeg sluttet å gå til tannlegen. Bortsett fra 1 siste besøk som 18-åring, for å utnytte gratis-greia. Den borringa der gjorde voooooooooooondt! Også hun assistenten: "pust med magen, pust med magen". Akkurat som det skulle hjelpe... Du er fortsatt tøff i mine øyne btw, den syklinga i South America altså....! Må mer siping til på tannlegekontoret før du havner på minussida på tøffhetsskalaen!

Nunne sa...

Du har noen SKJØNNE døtre!

Artig å komme innom en ny blogg :)
Hilsen fra Nunne...

Anonym sa...

Hei igjen!
Så kjekt at jeg har gjort deg glad:) Oppdaget faktisk bloggen din sommeren 06 når jeg hadde fått min 1.,så det begynner å bli en god stund siden....

Når det gjelder de fylligene så hadde jeg tidvis vondt både mens de preliminære fyllingene satt i, og etter at rotfyllingen var overstått.Det var faktisk grunnen til at tannlegen fjernet visdomstannen som stod ved siden av,var fryktelig skjev og presset imot den rotfylte. Synes ikke det hjalp umiddelbart, men nå går det bra!!
Og godt er det! Var mye styr å gå til tannlegen 6 ganger med en ganske lite baby som måtte leveres til pass...Har blitt god på logistikk for å si det sånn;)
Ha det bra så lenge,snakkes nok plutselig;)
Kathrine

yummy mummy sa...

off! nesten like ille som meg dette her!
har også massiv tannlegeskrekk, og kjente magen vrengte seg, når jeg i postkassen så, at det lå innkallelse til time hos nettopp tannlegen!
Lykke til med rotfyllingen da!

du har forresten også blitt utfordret; står mer om det på bloggen min.