Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

torsdag 26. august 2010

stim


Kjenner jeg kom inn i en god stim her... hehe. Skrivelysten presser på!

Av og til forteller jeg Awa Linnea historier fra når jeg var liten. For eksempel når hun vil forlate matbordet før vi andre er ferdige:

Jeg: Når mamma va lita pia så ville æ også gå fra matbordet. Men da sa mormor: nei, du får ikkje gå fra bordet før alle e ferdig.
Awa: Og va sa duuuuuu da?
Jeg: Da sa æ at men æ viiiiiiil!!!
Awa: Og va sa mormor daaaa?
Jeg: Da sa ho nei, du MÅ vente til alle e ferdig og SÅ kan du leke.

Dette må jeg som regel fortelle minst to ganger til.
I det siste har jeg funnet en del ting i matbutikken som jeg bare kjøpe av ren og skjær nostalgitrang. Jubelsalami! Ikke fra Gilde, men det står "en svensktillvärkad norsk favorit" på pakken. Kneippbrød! Riktignok fra Pågen, men det står "norsk lantbröd med surdeg" på posen. Koser meg! Får en følelse av å være hjemme. :) Her om dagen kjøpte jeg også svensk gräddost... det er et ordentlig barndomsminne for meg, var mye hos mormor og morfar når jeg var liten og de hadde alltid gräddost. Vi kalte den for morfarost og jeg gjør det fortsatt! Det er jo morfarost. :) Nå kaller Awa Linnea også det for morfarost og jeg måtte jo selvfølgelig fortelle henne om hvorfor det heter morfarost...:) Tilføyer at dette forvirrer Francis en del. Hva vil du ha på brødskiva Awa? Morfarost! Hæ? Hva sa du? :)I går hørte jeg Awa Linnea fortelle Francis ved kveldsmaten gjengir på svorsk - som Awa prater:

Når jag var en liten jente, kasta de slemme mennene mig i løvehulen! Då ble jag redd men så var løvene snille og var helt tysta og de öppnade inte munnen og då kunne jag stryke dem! Det var når jag var en liten, liten jente.

Hahaha! Noen har fantasien på plass kan man si. For Awa har altså aldri blitt kasta inn i en løvehule. Tror heller hun er inspirert av en viss Daniel i Løvehulen her.... :)

3 kommentarer:

mi-rachel sa...

å så søt liten "fantasihistorie"-og bilde.
flink du er til å skrive!

dronningmia sa...

Tusen takk! <3
Og ja, morsomme og søte ting som kommer ut av munnen til de små... ikke alltid like lett å holde smilebåndet i sjakk!
Og du... I will still follow you! :)

Anonym sa...

josefine magnusson it is... lite svenska vore på sin plats varannat inlägg iaf tycker fam magnusson