Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 31. august 2010

forventning

Kveldsroen holder på å senke seg over hjemmet vårt. Francis leser til pratesyk Awa. Bulldozern sover godt... hun var nok sliten etter å ha bulldozet seg gjennom nok en dag. Hun har travet rundt i fevinger (eget valg) og solbriller (også hele dagen), prøvd å rømme fra mamma et antall ganger (blant annet inne på universitetsbiblioteket i Lund - puhh!) og har ødelagt to par solbriller. Men smilet (og sussene!) sitter løst på Embla... bulldozern i mitt hjerte. I morgen begynner hun i barnehage... Wow! Kjenner jeg gleder meg litt.

Generelt er det følelsen jeg bærer mye på for tiden. Glede og forventning. I morgen er det september og det er helt fantastisk! Hvorfor lurer du på?
  • September = høst. Luften er allerede gått fra å være klam til å være frisk og litt småkjølig. Det er så utrolig deilig å kunne være ute i sola og samtidig kjenne at man blir litt kald i kinnene! LOVE høsten!!!
  • September = barnehagestart for Embla. Er takknemlig over at jentene våre får være sammen. Hadde lenge en mamma-ambisjon om å være lenge hjemme med barna mine. Nå som nr 3 er på vei satser jeg på å senke skuldrene og ambisjonene... Jeg tror Embla kommer til å trives i barnehagen. Hun går og viser tydelig hva hun vil.
  • September = studiestart for meg. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å kunne egne et visst antall timer på dagen bare til å studere. Fokusere på det! Kjenner at det er viktig for hodet mitt før jeg skal inn i en ny amme-bysse-latte-fase i livet. Når nr 3 kommer vet jeg at jeg kommer til å nyte det. Men er veldig gla for å kunne få være "Bare Maria" noen timer om dagen i noen måneder først.
  • September = flytt! I morgen får vi leiligheten! Til helga skal vi male den! Jeg fatter det ikke? Har ikke pakket enda! Men vi har en måned på oss før vi skal ut av Hårdsväg 2b, så det er no stress.
  • September = ultralyd! Visstnok på slutten. Jeg er spent på hvem du er der inne. Magen vokser.
Men det som skaper mest glede og forventning er alle fine mennesker vi har rundt oss. Det er spennende å få leve for noe som er større enn seg selv. Det er godt å ha perspektiv på livet, vite at vi er en del av et mye større puslespill. Nesten daglig kan jeg kjenne at det suser i hodet: Awa får et 3-årsutbrudd samtidig som Embla henger seg på (hermegås) og roper og henger i bena mine mens jeg prøver å få unna oppvasken i et iherdig forsøk på å holde et plettfritt hjem... hehe. Men hva betyr de minuttene om hundre år? Jeg vet at om 5-6 år (kanskje før!) kommer jeg ikke til å huske på de hektiske stundene med drukningsfornemmelsen i minne. Da kommer jeg til å tenke på Embla som nettopp hadde lært seg å gå. På Awa som så stolt nettopp hadde lært seg å skrive navnet sitt. Livet handler om mer enn me, myself and I, og det skaper forventning i meg når jeg tenker på hva resultatet av den kunnskapen kan bety...

Kryptisk innlegg?
Hehe. :)

3 kommentarer:

SOLveig. sa...

LIKER mer enn godt at denne bloggen er aktiv igjen!! septemberKLEM fra meg!

MtotheOtotheNtotheA sa...

jeg kunne ikke vært mer enig!!!:) ja til fine-favoritt-blogge-maaria!

Helena sa...

Åh Maria! Du är så bra! Blir glad,tacksam och inspirerad. Och hjälper gärna till med flytten om det behövs!