Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 6. mars 2007

fotfobi når nye høyder

jeg har aldri vært så fortjust i føtter.

det hele grunner mest sannsynlig i min kjære pappas føtter.
de er et kapittel for seg selv.
men jeg vil jo ikke henge ut pappa på bloggen min.
la oss bare si det sånn: når broren min virkelig skal treffe innetiern (eller hva det nå heter), så sier han at jeg har akkurat samme føtter som pappa.

føtter er rare.
litt stygge. bortsett fra når man er brun, da syns jeg hvertfall føttene mine er ganske vakre i grunn.
det har skjedd at jeg har slutta å være forelsket i en gutt etter at jeg så føttene hans.
det har skjedd at jeg bodde i en leilighet i istanbul med noen svensker, og vi hadde ingen møbler. vi spiste frokost på gulvet, det var sommer og ingen brukte sokker. det har skjedd at jeg mista matlysten av føttene til en av svenskene. den ene stortåneglen så rett og slett ikke bra ut.

første gang jeg skulle få se føttene til francis var et ganske fryktinngytende øyeblikk. vi hadde vært sammen i ca. 9 mnd og var i harstad i anledning søskenbarnet mitt sin barnevelsignelse. vi skulle på grottebadet. jeg turte nesten ikke se på føttene hans, redd for hva som skulle møte blikket mitt. men dere skjønner jo alle at det gikk bra. føttene til francis er ikke så verst. men jeg blir forsatt fyllt med harme og vrede og sier meget stygge ord inni meg når jeg finner tånegler rundt omkring i huset! en dag fant jeg feks et lite berg av tånegler (IKKE MINE!!!) på et sted i huset der de ikke skulle være....grrr.awa linnea har nok de søteste føttene som har trått på denne jordkloden. da hun ble født var neglene på stortåene hennes ganske mongo, men nå er det bra. awa linnea elsker å få sprelle i tottelottene, og syns det er ganske morsomt når jeg susser og blåser på føttene hennes, og lukter og sier at det lukter tåfis. det er litt vanskelig å klippe neglene hennes (som btw vokser i racerfart!), og tåneglene hennes er jo så bittesmå.

i dag skulle jeg klippe neglene hennes (med den bittelille mumi-negelsaksa med rosa detaljer som jeg kjøpte henne, med den fulgte også en liten saks og neglefil som matcher, cool huh?;)). hun ligger på stellekommoden og spreller. jeg forsøker å holde foten hennes og treffe rett.......det krever konsentrasjon! plutselig spretter en liten avklipt negl INN I ØYET PÅ MEG!!! mens sverre passer på at hun ikke ruller av stellekommoden, står jeg fortvilt framfor speilet og prøver å få ut et annet menneskes TÅNEGL fra øyet mitt!! GRØSS OG GRU!

det gikk bra. men jeg prøver å ikke tenke på hvordan det ville ha vært å ha fått pappas tånegler inn i øyet mitt.

19 kommentarer:

Kathrine sa...

Du må da komme over fotfobien med de søte føttene der!

prinsesselisabeth sa...

enig med kathrine;)

men fotnegl i øyet, DEN var ny

frøkenfryd sa...

gjennom min oppvekst, og spesielt da norvald kom inn i bildet, har jeg stadig hørt fra min mormor at man ALDRI, ved noen omstendighet, skal kommentere en manns føtter. og da spesielt tær.

etter hennes erfaring hadde min morfar blitt skikkelig fornerma da hun påpekte en merkelig tå som var lang og rar (ja, den tåa ved stortåa du vet..) jepp, det var mitt visdomsord for i dag.

dessuten, føtter med lange negler er utrolig heslig!

Kathrine sa...

Jeg hadde syns du var så veldig kul om du ble med på "jakten på påskeegget" - info på min blogg.

Frøkenfryd har forresten et poeng med fotkommentering.

Anne Linn sa...

Du e morsom, Maria :)

dronningmia sa...

jeg har ikke fotfobi når det gjelder awa linnea, men det betyr likevel ikke at den negl-saken var veldig ekkel!:)

det kan nok være noe i det du sier frøkenfryd, pappa er nok feks vånbroten over fotmobbing.
føtter med lange negler er disgusting, til og med føtter med lange negler som har fått pedikyr. yikes. og folk som sitter og plukker på tåneglene........yikes! get a room, nesten.

Pappa sa...

Egentlig ingen kommentar, men kor mye skal du ha førr å kleppe og file pappa sine tånegla? NB! ingenting e umulig førr han der oppe!!!!!

Kathrine sa...

Ketil er kul.

Berit sa...

Ha, ha!!! Det man frykter..... Koselig med "tottelottene". Lurer på om det er et nord norsk ord? Kan forresten skjønne det med tåneglene. Da jeg tok hurtigruta en gang fant vi en stor tånegl under et bord. ÆSJ!!!!

mona sa...

tjihi! babyeføtter e nåkka av det skjønneste som finnes MEN de fleste andre føtter og spesielt tær e ofte veldig ekle! spesielt mannetær som har akkurat som kjønnshår på hver tå......grøss og gru! Æ jobba i hjemmesykepleien en LITEN periode for noen år sia og da kasta æ opp over en mann som hadde utrolig grimme føtter!En spontan reaksjon på det ekleste æ har sett....han va tok det greit egentlig stakkars:) Tenk da; oppgaven hos han hver gang var fotbad og underlivsvask!!!! Æ va hos han den ene gangen...... Det e jo en grunn te at vi har sokka på oss te vanlig!!

dronningmia sa...

pappa: det skulle æ hadd BRA mykje penga førr!:D

og mona, du e heilt utrulig komisk! KJØNNSHÅR på kvær tå!!!!!!!! æ døøøøøøøøøøøøør av latter!!!!
(æ ville også ha spydd)

connie sa...

teori: jo mere banalt og ikke-viktig-i-verdenssammenheng et tema er, jo flere engasjerte jenter.

enig?

(dette er hvertfall eneste forklaringen jeg kan komme opp med når ørjan spør hvorfor jeg får så mange kommentarer på artikler som handler om en bh som ikke passa..)

lenge leve tåneglen maria, og andre kvinne-skarvle-temaer! forresten så sparker babyen i skrivende øyeblikk, hihi..

connie sa...

..forresten så var det én av to ting jeg sa til ørjan om bryllupsnatta: korte tånegler! (og den andre kan dere jo bare lure litt på :)

Berit sa...

Connie; vill gjetting selvsagt, men jeg tror du ga Ørjan streng beskjed om rett undertøy!! (Det vet jeg nemlig andre som har gjort...!)

Linn sa...

Beibifota e jo bare så skjønt, men ellers så e æ skjønt enig i det du skriv om fota. Heslig! men æ må no flire godt, en tånegl i øye. haha!

møtte forresten din kjære mor idag på pyramiden:) ha en finfin dag i nabolandet! klem fra oss!

SOLveig sa...

maria: æ støtte dæ hundre prosent i din fotfobi.
æ hate tær og føtter - de finnes ikkje..

i min karriere på gamlehjem va det der med klipping av tånegler nåkka av det verste. sånne gamle tær som bare e steinharde og umedgjørlige og lite pene...

æ takle ikkje mine egne føtter heller egentlig. og den eneste i hele verdn som får ta mæ på føttene uten at æ klikke mongo e faktisk pappa - alle andre burde bare holde sæ ekstremt langt unna..

henorsh sa...

det her e en utrolig bra blogg
æ underholdes strot over alle innlegg og kommentara
æ flir så masse at ord kan ikkje beskrive
men æ kan jo bare si at elise kunne sitte flere tima på bade, på kvelden, når vi va små for å pelle og renske tær...slå den!!

Mr. Tweeterass sa...

Det fins 4 signala på at en mann bør vurdere å klippe tåneglan:

1. Når han merke at de skoen som tidligere va passelig, butte imot og virke trang

2. Når han oppdage blod i sokkan fordi tær har blitt kutta opp av nabotærnegla

3. Når kona våkne opp om natta og skrik fordi ho kom over på hannes side (og skar sæ på leggen)

4. Når han kan høre klikkelyda når han går over parkettgulvet

Anonym sa...

føtter burde dotte av å vokst ut igjen etter 10års bruk. sånn at man fikk baby-føtter igjen.
off, æ huske med skrækk og gru da æ tulla med ei i jk, og ho kom med hele fotn opp i ansikte mitt. da ville æ spy. har enda onde mareritt om den gangen å det er værtfall 3år sia. no blei æ vannvittig kvalm. :S