Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

onsdag 21. mars 2007

muskeldama


før man fikk dra hjem fra barselen, fikk alle nybakte mødre beskjed om å møte opp hos sjukgymnasten. jeg holdt nesten på å skulke, for jeg trodde vi skulle trene (knis, knis), men det var faktisk informasjon om hvordan kroppen funker etter at man har født. alt som har med ting man ikke får prate om med hankjønn tilstede, hvordan man skal løfte osv osv osv. sinnsykt så mange muskler man skal tenke på! ryggmuskler og magemuskler, for ikke å snakke om bekkenmuskulaturen! og vi fikk beskjed om å knipe som gale...tror det har noe med tarmkontroll og diverse diverse å gjøre. og på etterkontroll hos jordmora skal knipedyktigheten testes. jeg har enda ikke fått etterkontroll, så jeg har så langt sluppet unna den store prøven.
og det er kanskje like greit, for jeg har vært helt elendig til å knipe. jeg glemmer det! og ikke har jeg vært i behov av å kjøpe inn tena lady heller, så da tenker jeg at de musklene sikkert funker som de skal...?

men det er EN muskel som har blitt veldig hardtrent de siste 4 månedene (tenk at det har gått 4 mnd!!!!), og det er SMILEMUSKLENE! helt seriøst: noen kvelder har jeg GANGSPERRA i smilemusklene, fordi jeg rett og slett har smilt så masse! og verre blir det nå for tiden, med et lite hespetre som viser mer og mer personlighet, tuller og gjør seg til og LER!

jeg ville egentlig bare si at det er veldig HÆRRRRLI å være mamma.

12 kommentarer:

hannah sa...

æ må bare si mæ enig med dæ maria. de her snart 3 åran...oh, my god...har brakt så ufattelig masse glede, i de tyngste og verste situasjona fins det alltid et stort smil og en myk god klem...og det blir bare bedre og bedre!!!

dronningmia sa...

hannah, i miss you!!!!

Sukkerspinn sa...

Maria, æ DØR av babysyke!!!
Høres helt fantastisk ut å være mamma. Særlig til DEN god-ungen!
Eksamens-pess-tida nærme sæ FORT. E d sjans for at du kan sende smileklumpen nordover så man ikkje går i for dyp depresjon?
Savne dæ. Som alltid!

Linn sa...

Ja det e herlig:) Å fliring blir d bare meir å meir av....hihi
kordan gikk barnevelsignelsen? Idag skal vi tel Jea & Miriam,jippi:) ha en finfin dag!

Anne Linn sa...

Gler meg.. :)

mona sa...

tenk ho e 4 mnd! tia går og mødrene består! nu har æ 11 uke igjen og ho e som et duracellbatteri! trur ikkje ho søv i det heile tatt:) men heller masse liv en ingen liv....!
Æ har ei venninna som ødela fisemuskelen under fødselen....ho fis uten kontroll! æ smøre mæ me olja for å ikkje bli "slapsn" der nede. de kan selge mæ ka som helst....æ e et lett offer!
Men æ glede mæ te å se dæ smile og korsn ho Awa får dæ te å le!! vi ser på ho hver dag! står opp tven:)
Klem

Anne Linn sa...

Burde man smørre seg DER òg???? Det har ingen sagt til meg... Har 10 uker igjen.. kan jo kanskje myke opp litt til da :)

dronningmia sa...

æ smurte mæ ikkje der, og det gikk heeeeeeeeeeelt fint. fisemuskeln e inntakt;)

Anne Linn sa...

Betryggande å høra! :D Men idag lurte eg på å smørra der likavel av andre grunna.. Tarmane får jo stryk av jerntablettane! (Det var det kanskje ikkje alle som ville vite..?)

lizzborn sa...

hehe det er ganske komisk hvor frie mammaer og blivende mammaer blir! Oljer og fising og kniping, jeg ler litt i sjegget:)hvem skulle trodd at dette var naturlige tema for noen år siden? "brenn bh´n!"

Kathrine sa...

Oi, her er det åpenhet *knis*
Jeg hiver meg med og innrømmer at jeg er en elendig kniper men kan styre både stråle og fis. Er jeg godkjent da?

SOLveig sa...

hmm: æ konkludere; sider som dette e ikke for single.. kanskje må æ slutte å lese blogger av gifte og mødre??
den tid, den sorg lizzm.