Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

fredag 1. juni 2007

mine barndoms forbilder...

jeg husker at jeg kom hjem fra en vanlig skoledag på sommarøy skole (som bl.a bestod av matfriminutt på blokksberg (remember anyone?) hvor vi byttet viskelær og glansbilder, catwalk ute på trappa - og selvfølgelig: konsert med dixie hvor reportoaret stort sett bestod av gode gamle carola-låter. det var tider det. så...jeg kommer hjem og setter på tv2, den nye hotte kanalen, og plutselig befant 10 år gamle maria seg i paris, i en studentverden som bestod av gutter, et dårlig band, studentboliger, intriger, kjærlighet, intriger, treningsrom, intriger, café, intriger....og litt mer intriger. jeg var totalt blown away med en gang.hélene og gutta! hélene et les garcons! johanna! hélene! nicholas! etienne! cathy! sebastien! laly! josé! cri cri d'amour!
lykken var å drømme seg bort i denne fantasiverden! og det holdt ikke å se hver episode hver dag.........oh no! i denne video-dominerte tiden, satt maria parat med opptakskassett og spilte inn hver eneste episode. hver video ble omhyggelig merket og nummerert, og de videobåndene er temmelig slitt skal jeg si.

tegn på obsession:

1) jeg fikk akutt lyst til å lære fransk. fantes tilbudet på sommarøya? nei. jeg fikk låne en fransk-norsk ordbok av klara hveding og satte enkelt og greit i gang med å skrive ned glose for glose. hahaha! nina lauveng hadde lært et ord av mora si, som hun lærte videre til meg, jeg tror det var pétite.

2) som seg hør og bør hadde jeg meg favoritter, som jeg skulle ønske jeg egentlig var liksom. cathy og etienne. uten tvil.
etienne var virkelig den store kjærligheten, og derfor var sjokket enormt når han helt PLUTSELIG forlot cathy og alle fordi han hadde funnet seg dame fra nederland og bare dratt til nederland! no goodbye, no nothing! (i ettertid kan man jo lure på hva som egentlig gjorde at han ikke fikk en mer verdig slutt i serien?)


mitt nye favorittpar ble etterhvert erstattet av laly og sébastien. og så var det jo josé med sin lange krøllete hår da. han var jo litt av en rundbrenner som hadde to damer på en gang og sånt. men det var greit. han var jo halvt venezuelansk og dessuten spilte han synth. jeg mener, hallo, kan du finne bedre mannebein?jeg hadde ganske langt hår, men i en alder av 11 år fikk jeg trumfet igjennom å klippe meg helt guttekort, fordi jeg ville ligne på cathy. mamma klarte ikke å stå i mot min stålvilje, men klarte heller ikke å være på frisørsalongen når lokkene falt. jeg kom ut med en ganske stygg frisyre og noe som påminner meg ekkelt mye om kinnskjegg (håret ble liksom klipt i en frisyre som hadde sånne lange tuster som skulle dras fram mot kinnene, temmelig stygt. kunne kanskje passet en 40-åring i 1994, men en 11-åring......?). men selv syntes jeg skyggen min lignet litt på cathy da, så da var det greit en stund.3) jeg begynte å gå med caps og oppføre meg som johanna. når jeg entret klasserommet var det med hopp og skrik og skrål, for å gjøre det the american way, akkurat som johanna. det førte en gang til at jeg hoppet på ei synål som veronica hadde stukket i gulvbelegget under en formingstime, noe som resulterte i sykehus, operasjon og sting.4) i klassen hadde vi stadig vekk trekninger for å bestemme hvem som fikk være hvem i "helene og gutta". alle (jente)navnene på rollene ble skrevet på små lapper, og så trakk vi en lapp hver. jeg tror jeg var stort sett alle, bortsett fra hélene og nathalie. jeg begynte å kalle meg for maria benedicte voll. eller maria laly voll.

5) jeg samlet på "helene og gutta"-klistremerker. på voll-butikken fikk jeg tomme "helene og gutta"-tyggis-esker, som jeg hadde alle klistremerkene i. (klistremerkene kom inni en tyggis liksom).

6) jeg kjøpte en stor "helene og gutta"- plakat som jeg senere donerte til klasserommet, for at det skulle bli litt mer fresht der.

7) den fineste sangen i verden (bortsett fra "fångad av en stormvind", selvfølgelig!) var "pour l'amour d'un garcon". une fille.......sier jeg bare! til den dag i dag står faktisk en cd med helene i cd-hylla vår, til francis store gremmelse, hahaha!jeg husker at hélene besøkte norge - nærmere bestemt bergen, og deltok i et program som rune larsen hadde. hun sang bl.a den der "jeg vil til bergen, vil til bergen med det samme...der har vi det som fisken i vannet! vått og godt og breiflabb overalt!" hahaha. med fransk aksent selvfølgelig!:)etter at jeg vokste litt ut av denne fasen i livet har jeg sett et par episoder på en av videoene mine (de som ikke mamma har spilt over, eller stephan brukte til å ta opp "zorro" på), og jeg må jo med skuffelse innrømme at det blir ikke helt det samme...når jeg var i frankrike og studerte så jeg i et blad at hélene skulle være med i en realityserie hvor hun var i militære sammen med bare menn. hun er jo snart 50 år tror jeg. psycho.
iherdig forsøker jeg å overse disse tingene, og vil heller bevare mine barndoms forbilder i mitt hjerte, slik jeg så dem som en blond og blåøyd 10-åring.

17 kommentarer:

g sa...

Takk takk og atter takk! Dine mimrehistoria e fantastisk!

Berit sa...

Jeg må også si takk! Men kjære tid for en unge du var......

Tangsprellpia sa...

Hehe, ja dein dag i dag når æg tenke på Helene å gutta, eiller kjæm borti nåkka sånt, så tenke æg på dæg Maria. D kjæm æg aillti t å gjøre. Æg såg ikkje så mykje på d dær, men æg huske æg va så irritert på ho Carina før at ho åsså syns d va så bra. Ho klarte tel å me å ta over New Kids On The Block kassetten min me musikk fra Helene å gutta. D huske æg einno som et traumatisk minne. Då va æg ikkje blid...hehehe

Linn sa...

hahahaha. æ flire mæ skakk. æ huske æ å han pappa pleide HVER lørdag å kjøre tel brensholmenbutikken på ettermiddagen så kjøpte æ tyggis førr heile ukelønna mi!!

og som du kanskje har fådd med dæ så blir vi boanes på sommarøy fra når vi flytte om 2-3 uke og til vi finn nokka nytt! da e vi med på trilling og anything :D kanskje vi tilogmed kan se på helene og gutta videoan dine. fnis!

hilde sa...

Ufattelig moro, Maria! Jeg dumpa også tilfeldigvis innom TV2 Zebra en ettermiddag, og kjente mange følelser strømme på! Rart hvordan man husker noen ting på en sånn måte at når man blir minnet på det, så kommer både følelser, lukter og syner fram, som om det var i går... Må si at jeg ikke fatter eller begriper hva vi syns var så fengende med det! Kanskje de av og til er morsomme om man forstår fransk, men for meg, både som 13åring og nå, så synes alle poeng å forsvinne i oversettelsen!
Men gutta er jo rå-kjekke, og hvilken musikalitet!
Husker jeg og venninne mine alltid syns det var så rart at de bestilte drinker i alle slags farger, også drakk de en slurk og gikk. Hvilket sløseri!!

dronningmia sa...

hahaha!!! dette er jo sååååååååå gøy!!! helt utrolig for noen spor den serien har satt på oss alle! og hvilke traumatiske opplevelser man sitter igjen med! hahahaha!

MEN, jeg glemte jo å ta med i innlegget hendelse #1! da pappa og co annonserte at helene skulle opptre på nyttårsfesten på sommarøya!!! hahahaha! silje marita sto klar med fotoapparatet og var helt oppgira....and what do you know, inn i sommarøy baptistkirke kommer helene....EIDEM!!! hahahahahaha! JEG DØR AV LATTER!!!!

g sa...

oioioi, det hadde æ også glømt.. men du huske æ det..

lappe samen silje sa...

æ huske at æ ville ha sånne senge som dem hadde. midt i romme. det va det æ syns va artigst med serien. dem kunne velge kordan sia av senga dem ville stå opp på. så æ tenkte at da er det nok lettere å "stå opp på riktig fot" Haha =D tenkte alltid at om du tar den gale foten nedi golve først blei dagen dårlig. æ måtte dessvere gjøre alt æ kunne før å sette begge føttern nedi golve samtidig. så æ fikk lissom bare en ok dag da.
æ ville være ho helene. ho hadde så fint et langt hår. de korthåra jenten mente æ så ut som gutta.

jeanette sa...

oi,oi,oi.. æ huske den gangen på nyttårsfesten.. dæm annonserte jo faktisk med at helene OG gutta skulle komme. Å æ huske alle vi jenten som satt på de fremste raden med fotoapparate klart; vi KRANGLA å gikk nesten tell angrip (trur faktisk æ klorte ei jenta) om kor vidt vi trudde dæm kom eller ikkje. kan du tenke dæ førr ei påvirkning den serien hadde på oss?! å skuffelsen va jo stor da "guttan" va han pappa, fardin, han johnny, atle å rune-peder ++ å som sagt, helene va helene eidem. æ trur det blei stille på de fremste raden da ja... å æ huske æ kjefta på han pappa resten av den dagen!

Kathrine sa...

Knis - nå skjønner jeg jo hvor hjerterått du syns det var å bo sammen med meg.

dronningmia sa...

hahaha! jeanette, hadde glemt at guttan også va med! :D

kathrine: hva mener du? hjerterått? at jeg ikke fikk se ally macbeal? hæ?:)

Anne Linn sa...

HYSTERISKT, Maria!!! :D Når du gjør noe gjør du det virkelig fullt ut... :) Skulle ville se et bilde av den frisyren! Bring it on!
Vi har flyttet til rekkehuset nå.. Fantastisk deilig! Snikksnakkes!
God klem!

prinsesselisabeth sa...

hihiihiiiiii, å, så artig å les!
de va jo nåkka for sæ sjøl, kan man sei.
og all den "treninga" de dreiv på med.
rart de klarte å behold kroppen sin når de bare satt og snakka heile tida;)

Kathrine sa...

:O tenk at din versjon er ikke fikk

g sa...

Maria Maria... Nu e det bære ei uka igjen. Du kjæm på torsdag neste uke (høre æ) - og æ kjæm på fredag. Han Stephan har akkurat lovd å hente mæ når æ lande.. Tenk, ei vekka igjen i Oslo.. så e detta over... Sees!

hannah sa...

Det e nesten kriminelt ka sånne seria kan gjøre med barn:D
det e bra du bodde på sommarøya og ikkje i byen maria ;) hehehehehe!!!!

dronningmia sa...

geir: glede mæ hur mycket som hälst!!!


hannah: ka da ikkje bodde i byen???? forstår ikkje relevansen helt her.....