Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

mandag 21. mai 2007

et scenario i dronningmia's hode

dette hender ganske ofte. jeg er ute og handler, f.eks er jeg på h&m, og har tilfeldigvis på meg et plagg fra nettopp h&m. da tenker jeg i blant at de kanskje tror at jeg har stjelt plagget der og da og tatt det på meg for at det skal virke som om det er mitt eget. skjønner dere hva jeg mener? i mitt hode utspiller alltid scenarioet seg slik:

butikkansatt: ursäkta, men jag måste be dig ta av dig den tröjan.
dronningma: unnskyld, hva mener du?
butikkansatt: den tröjan tillhör affären!
dronningmia: unnskyld meg, men denne har jeg kjøpt for lenge siden!
(dronningmia legger ut en lengre forklaring)
butikkansatt: detta måste vi kontrollera.
dronningmia: det er helt greit. men NÅR det viser seg at dere tar feil, vil jeg ha hvertfall et valgfritt plagg som godtgjørelse på denne ydmykelsen!

og det får jeg. altså et valgfritt plagg som godtgjørelse for den ydmykelsen. etter at vi fikk awa linnea, og hun også har klær på seg fra f.eks h&m, har dette scenarioet aksellerert til nye høyder. det skulle jo aldri falle meg inn å stjele. det meste jeg har stjelt er småpenger fra mamma og pappa da jeg var liten.en gang ble jeg anklaget for tyveri.
vi hadde kommet hjem fra ferie i USA, og det store var å leke barbiebryllup: jeg, susanne, katrine og jeanette lagde langbord av "elisabeth"-bøker, kledde disse med servietter og dekket på med bittelite bestikk, bittesmå vaser med blomster og kaker og godsaker som bestod av american sized candies + noen sukkertøy.
den fatale hendelsen inntraff dagen etter at susanne og jeg hadde lekt barbiebryllup. i gangen på sommarøy barneskole ble jeg konfrontert av storesøster mona, som påstod at jeg var en skikkelig dårlig venninne, for de visste hva jeg hadde gjort. jeg stilte meg helt uforstående til dette og lurte på hva som hadde hendt.
joda, jeg hadde STJELT et av sukkertøyene som tilhørte susanne, men som lå på det dekkede barbie-bryllup-bordet! det ble stor krise, den dagen i dag kan jeg fortsatt med hånden på hjertet si at jeg tok virkelig ikke det sukkertøyet altså! jeg ble nok utsatt for et lite justismord der ja. og resultatet var alvorlig. jeg hulket og gråt og prøvde iherdig å overbevise om at jeg ikke var skyldig i anklagelsene - uten hell. jeg fikk et brev fra susanne om at det aldri mer kunne bli det samme mellom oss, vennskapet var så og si over. men "dixie"* kunne vi fortsette med.

sånne hendelser setter spor i små pikehjerter! er det derfor mine tyveri-anklagelse-scenarioer utspiller seg i hodet mitt den dag i dag? hahaha! uansett, nå i ettertid kan jeg smile stort av min barndoms opplevelser i det høye nord.

*"dixie" var en hot gruppe som bestod av susanne og meg. vi sang carola-sanger (of course) + meldte oss på talentiaden (forøvrig den som jan werner danielsen vant og slo igjennom på) og kom faktisk igjennom grovtrekningen med sangen "inni hjertet mitt" med barnegruppa "levende lys". hahaha. i dagboka mi på den tiden står det: "nå vet jeg hva jeg vil bli når jeg blir stor: jeg vil bli popstjerne!". kanskje jeg skal go for the old dreams? hahahaha!

16 kommentarer:

mona storesøster sa...

oioioi! dette er jo alvorlig! jeg er på en måte skyld i at du får disse scenariene i hodet ditt!! jeg husker virkelig ikke den situasjonen! så komisk!
Men; husker du når jeg sa F.. ordet en gang mens vi hoppet paradis og du sa: Æ går me det te mor di!! oversettelse: æ skal fortelle dettan te mor di! du gikk ikke med til mamma, men det glemmer jeg aldri:) du truet med å bruke det mot meg! hehe...!

g sa...

kor æ flire av dåkker!!!

dronningmia sa...

hahahaha! mona! æ går med det te mor di!!! hahahaha!!! utrulig komisk, for den situasjon huske ikkje Æ! hahahaha:D

Hannah sa...

Stakkars maria!
Æ tror rett og slett at du må slutte å shoppe!!! :P
Barndommen e grusom, det e ingen nåde der! Har dokker tenkt ove kor ondskapsfull man va nåen gang?
Opplevde nettop 2 gutta som lekte ilag, så kom d en anna kompis av dem, for å leke sammen med dem, men da stakk dem av og gjemte sæ!!
Han så at dem va der, men plutselig så va dem borte....
off, stakkars gutt:(
:)

Berit sa...

Ja, barndommen kan virkelig være brutal!!!

prinsesselisabeth sa...

ojojoj!
barndommen kunne vær brutal, ja..
og jente e ganske grusom mot kverandre tell tider!

huska da nån jente i klassen putta de nye støvlettan til ei anna jente i do bære for å få ho til å skrik.
(æ va ikkje med på det, altså, men har ikkje alltid vært snill, æ heller.)

g sa...

Hold vi på me terapi og skriftemål nu? Då kan æ kanskje førrtælle om æ, han Endre og han Kenneth - de tre guttan i gata. Væll, sannheta e vell kanskje at æ og han Endre va guttan i gata. Og han Kenneth, tja...ka ska man sei... Vesst vi va ilag alle tre, som regel skjedde det heime hos han Endre, førr han hadde trampolina i kjellarstua, så varte det bære ei lita stund før han Endre sa at vi måtte gå heim. MEN - nu ska dåkker høre - det va bære et hemmeli signal tell mæ om at æ kunne gå på baksida av huset og komme inn igjen gjønna verandadøra, mens han Kenneth gikk heim... Og så va vi kvitt han. Godt det finnes nåde... Kenneth: Unnskyld. Endre: Vi skulle ikkje...

dronningmia sa...

hahahahaha! nu e det Æ som flire av DOKKER!

Berit sa...

Det var skikkelig ondskapsfullt g!!!! Og jeg som trodde det bare var jenter som ikke kunne være 3 sammen og leke!

g sa...

...det va ikkje plass tell tre på den trampolina...

Berit sa...

Yeah right....

g sa...

Ja, Berit, førr tænk! Vesst du trur det va ei sånn stor ei som folk har i hagan sine nu førr tida, så tar du feil. Du må anse på at detta e minst tjue år sia... Æ e en gammel kall.

Berit sa...

Likevel dårlig unnskyldning....

g sa...

Maria, du skriv utruli godt om episoda fra år tellbake. Kan æ bestille et lysti innlegg på bloggen din om din hangup på Helene og Gutta?

Sukkerspinn sa...

Maria, du e så søt! Men æ skjønne ka du mene, og tru mæ det virke!
For noen uke siden sendte æ inn en Smash-sjokolade med HÅR i (Nei, ikkje mitt eget, og d satt fast INNI sjokoladen) til Nidar.
I går fikk æ en pakke fra Nidar. I den va det et brev der d sto masse om at de tar kundan seriøst, og hygiene alvorlig og at "håret" bare va silica gel fra emballasjen til maisen. Som plaster på såret fikk æ 10 ass. produkta fra Nidar (les:posa med Laban,Smash,Bamsemums,sjokkis,Doc osv!!!)
Det funke! :D Ingen grunn til å slutte å shoppe. Let the dream live on!

Ida Zachariassen Sagberg sa...

For ikke å snakke om den gangen du (vi) ble anklagd for å være terrorist(er)! ;)

Du skriver godt, Maria, alltid veldig engasjerende å lese!