Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 20. januar 2009

første besøk hos jordmor

I dag var Francis og jeg hos barnmorskan Berit for første gang i dette svangerskapet. Det var jo barnmorskan Berit som fulgte meg gjennom hele tiden med Awa Linnea i magen, og jeg er så gla for at det er nettopp hun som følger meg opp også denne gangen! Hun vet jo alt om hvordan jeg hadde det i svangerskapet (jeg hadde det bra) og hvordan min opplevelse av fødselen var (der hadde jeg det mindre bra). Hun har ordnet meg en kurator (hva heter det på norsk??) som skal følge meg opp gjennom samtaler, for å prøve å bearbeide traumer og vanskelige følelser som kom under og etter fødselen. Føles godt å skulle få sånn oppfølging, bare følelsen av å bli tatt på alvor er utrolig positiv.
Alt så bra ut, så det er også fint.

Det er bare det at livmoren min ikke helt stemmer i størrelse i forhold til antall uker jeg befinner meg i nå. (Må bare si at den der terminregninga i Sverige vs. Norge kommer jeg aldri til å skjønne. Om jeg regner termin min ut på terminkalkulator på norske internetsider, får jeg den til å bli 12. juli. Når barnmorskan Magdalena regnet den ut (med samme metode) fikk hun den til å bli 7. juli. Barnmorskan Berit (også med samme metode) får den til å bli 6. juli?? Jaja, så lenge den flyttes bak og ikke fram....)
Uansett. Livmoren min har nå størrelse som en 20 ukers livmor. Det er bare det at jeg er ikke mer enn 16 (+2) dager på vei. Jeg har selv prøvd å kjenne etter å trodd at den var så stor, men visste jo at det var for stort for mitt antall uker, så jeg har tenkt at det bare er jeg som ikke vet hvordan jeg skal kjenne etter. Men nå fikk jeg det jo bekreftet. Barnmorskan Berit lurer på om jeg har hatt et lurebesøk av tante Rød i september, og at jeg egentlig er 1 mnd lengre på vei enn hva vi trodde. Eller så kanskje det er mer enn én der inne. Eller så har jeg en unormalt stor livmor?:) Det kan jo være at den vokser i turbofart fordi det er nr 2 jeg venter. Men en ting som gjør det hele litt ekstra spennende, er at jeg fikk de første symptomene på graviditet aaaaaaaaaaalt for tidlig: hele to uker før jeg egentlig skulle ha tantebesøk. Og det burde jo ikke stemme. Og derfor tenkte jeg da at det kanskje var noe jeg innbilte meg fordi jeg ønsket jo veldig at jeg skulle være gravid.
Barnmorskan Berit har hvertfall sendt remiss til kvinneklinikken i dag for at jeg skal bli innkalt til ultralyd. Den skal være om 2 uker, men barnmorskan Berit har skrevet at det kan være at jeg er lengre på vei, så de vil kanskje kalle oss inn tidligere.

Jeg gleder meg til ultralyden!

7 kommentarer:

ziarah sa...

Tror kurator er sosialarbeider eller miljøterapeut på norsk, men er ikke 100% sikker. Prøvde meg med wikipedia, men det gikk heller dårlig.

Så spennende at du er gravid igjen! Jeg må innrømme at jeg blir litt bansjuk når jeg leser bloggen din, men jeg har jo egentlig bestemt meg for at jeg ikke vil ha barn (eller å evt adoptere).

Sånn, for ikke å videreføre alle de dårlige genene mine (Stakkars ungen ville blitt en svaksynt allergisk plattfot med rygg- og nakkeproblemer, astmatendenser og strekkmerker. En jævlig smart og søt en, men likevel...)

micano sa...

Spennende å høre hvordan det går! :-)
Lurt å få snakke med noen om den forige fødselen.. som jeg skjønner ut fra dette innlegget ikke var enkel..
Gratulerer nok en gang! :-)

Kathrine sa...

Å så spennende! Jeg tipper du er lengre på vei men håper det er tvillinger.

Godt du får god oppfølging, det er det ikke alle som får. Jeg syns fødsel nr 2 var en drøm i forhold til nr 1 og håper du også får den opplevelsen!

Anonym sa...

Hei hei Maria. Speinnanes å høre om svangerskapet ditt. Å kjempeflott at du får hjelp tel å bearbeide forrige fødsel. Desverre så trur æg d e ailtfør få i Norge som får dein hjelpa.
Æg va å vældi stor me Alexandra fra ganske tili av. Va så bekymra før tvillinga at æg nesten betalte før å få en tili UL. Men heldigvis va d no bære ho, va jo stor uinder heile svangerskape me ho å ho va jo nesten 900 gram og 2 cm større einn Viljar. Men d va en mykje lettare fødsel me ho einn Viljar. Men no va no begge lette fødsla.
D kain jo være at d e tvillinga, main får jo einno større dose svangerskapshormona som gjør at dæm kain tre i kraft tiliare einn d dæm bruke. Eiller du kain jo ha bidd gravid tiliare einn du trur. E jo ikkje aillti at eggløysninga e midt i perioden selv om d e mest vanlig. I Norge å ville du nok opplevd å få forskjellige termindato etter kæm du gikk tel. Har litt me korsn hjul dæm bruke. Men d e no bære en ca dato uansett så. Huff dettan bei langt. Men masse løkka t uansett kor mange eiller kor langt på vei du e=)Klæm fra Marianne T

Sukkerspinn sa...

TVILLINGMARIA!!! Hihihi... Ka håpe du på sjøl? For hvis du syns det blir litt styrat med to i slengen, kan æ gjerne komme nedom en tur utpå høsten så du får litt avlastning og æ får litt trening i pediatri. Knis.
God soldag!

Anonym sa...

D ew kjempebra me terapi, å få bearbeid denn forrige fødselen. D gjorde æ, å d va usannsynlig nyttig....D e jo vanlig å bli fortare stor i andre svangerskap, d har æ hørt flere eksempel på... tvillinga, ja d e jo i familien, ho farmor Johanna hadde tvillinga og på mamma si sia e d og tvillinga. D hjalp vel på...he,he. Trøst dæ uasett me at du e i såfall ikkje den einaste som har fått tvillinga. Ser av og til på de som fikk sekslinga, de hadde tvillinga fra før..d e heilt utrulig å se kor flink ho e å organisere. En go klem fra ho tante.

micano sa...

Det ligger en utfordring til deg på bloggen min hvis du er klar for det! :-)