Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 26. mai 2009

høygravid

I dag er jeg offisielt høygravid.

Noe magisk har skjedde tydeligvis natt til i går, for plutselig hagler følgende kommentarer over meg så snart jeg trør over dørstokken:

"Oj, nu är det inte länge kvar!"
"Hur mår du? Du ser trött ut."
"Det syns i ditt ansikte att du är gravid nu."

Og på butikken i går:

Jeg: "Kan jeg ta ut penger? Jeg må ha penger til bussen!"
Butikkdame: "Va?!? Skall du föda nu???!!"Jeg merker selv at jeg er i innspurten nå. Jeg er så usannsynlig trøtt. Har sovet på dagene i det siste, noe som ellers aldri skjer. Da er det deilig å være ferdig med C-Uppsatsen! Skal levere i morgen, seneste torsdag. Har "bare" å forsvare den igjen, om 1,5 uke. Deilig å ikke sitte 8 timer på høyskolen lenger. Og i morgen får vi fint besøk fra Norge: Jeanette og Miriam kommer! Gleder meg til det.

Og nå er det under 2 uker til vi reiser til Norge... gleder meg. Har forberedt en del babyting før avreise, bl.a. er de bittesmå plaggene vasket nå... så koselig!! Ü
Stresser litt med å prøve å finne en plass i det norske helsesystemet. Ikke bare-bare å komme høygravid til Norge etter år i eksil. Stressfaktoren er økt betraktelig pga at jeg onsdag fikk vite at skatten i magen har plassert seg i seteleie. Plutselig virker ankomsten så nær, og alt føles ute av kontroll... jeg tenker mye på hvordan det skal bli. Det føles ubehagelig å reise fra Barnmorskan Berit, som har fulgt meg gjennom snart 2 svangerskap og som kjenner til alle tankene jeg gjør meg i forhold til lillesøster-fødsel osv. Dersom hun ikke snur seg reiser jeg også fra alternativer som hadde vært så fine å ha:

1) At de prøver å snu babyen i uke 37, noe som ikke er praksis ved UNN.
2) At jeg selv får velge om jeg ønsker vaginal fødsel eller keisersnitt. Det valget har jeg ikke i Tromsø. Og det skremmer meg veldig.

Nå håper jeg bare på at hun har snudd seg ved neste (og siste) kontroll her på mandag.

Skulle tatt bilde og vist dere hvordan en andregangshøygravid Maria er, men funker ikke med min mobil og Francis er på leir i en skånsk skog til i morgen. I'll get back to it.

5 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha "Skall du föda nu???" :D

Håper lille nyfrøkna finn ut at de e egentlig e best å ligge rættveien..! *dyttepå* :)

Irena sa...

Hej! Så roligt att följa dig! Ja lägg upp en bild! Jag måste se hur du är! Kramis

Sukkerspinn sa...

Hihi, kan man konkludere med at svenska generelt ofte prate før de tenke?
Lykke til, kjære, håpe lillesøster snur sæ av sæ sjøl. Ei venninne av mæ mene at det visstnok skal være effektivt å lene sæ forover mot et verandarekkverk og la tyngdekrafta gjøre jobben ;)
Håpr vi sees i sommer!!

rosin85 sa...

Utrolig masse bra kommentarer! =) merkelig at når man er gravid, så sier jo enkelte ting de ikke ville sagt om man ikke var gravid. hehe =)
Tror nok veslejenta snur seg av seg selv skal du se. Er jo også vanlig at det gjerne tar litt lengre tid når man er gravid for andre gang, enn det gjør når man er førstegangsgravid.

Nancy Camilla sa...

HAHA skal du föda nu?? lættis :p forresten så har jeg truffet en svensk gutt som bor i malmø haha! You WIll be seein me after the summer ;)