Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

søndag 19. juli 2009

embla maria

Vi fikk komme hjem i går, etter 10 laaaange dager på sykehuset. Hun har ligget og turnet i magen, og på kontroll hos legen onsdag, 8. juli oppdaget de at hun lå i tverrleie. Long story short valgte de å sette i gang fødselen, og dermed begynte en 5 dagers lang reise for oss. Mandag 13. juli ble vår andre, nydelige lille datter hentet ut i hui og hast. Hun var 3326 gr og 52 cm lang. En god del lettere enn storesøster var! Jeg var overrasket, trodde hun skulle vokse seg større på den ekstra uken hun lå i magen... men hun har tydeligvis tatt av fettlagret sitt den uka, det sa de hvertfall på sykehuset.Hun heter Embla Maria.
The story behind her name:
Embla er et navn jeg alltid har likt. Først tenkte jeg at det ikke passet med norrøne navn på sjokoladeskattene våre, men Francis og jeg ble bare mer og mer gla i navnet. Kombinasjonen Embla Maria dukket først opp i tankene mine etter UL i februar. Jeg har jo tidligere skrevet om kjønnshysteriet vi fikk et møte med i dette svangerskapet (les her). I finne-navn-prosessen fant jeg ut at:

1) Embla er den første kvinnen i norrøn mytologi og symboliserer det feminine, kvinnen.
2) Maria har man spekulert mye i hva betyr, men det er mest sannsynlig at det kommer fra det egyptiske navnet mry eller mr, som betyr elsket eller kjærlighet.

Embla Maria betyr derfor elsket kvinne.

Vi var ikke helt enige i navnevalget i starten, men det ordnet seg til slutt. Og det var dette vi ville skulle være skrevet over livet hennes, at hun allerede i magen og for alltid skal være, og er, en elsket kvinne.
For meg ble det nok også en sterk symbolsk handling å gi henne det navnet, det er jo på en måte født ut fra alle tåpelige reaksjoner vi måtte face.

Anyway...
Vi er nå på Sommarøya og innhenter oss etter de siste dagenes hendelser. Slowly recovering. Embla er selvfølgelig verdens skjønneste babyskatt og ser ut til å ha arvet pappas gode sovehjerte. Storesøster er ganske forundret og litt flau (!). Det går veldig bra, takket være min flotte familie som stiller opp på alle måter. Er så takknemlig for at vi ikke satt alene i Malmö når det ble som det ble...!

9 kommentarer:

Hilde sa...

kjære maria! gratulerer sååå masse med lille jenta! send meg gjerne en "fødselsmail" når du er ovenpå og har en ledig stund.. hehe.. det pleier vi jo å gjøre når en av oss har født! hehe.. kos dere masse! Stor klem fra Hilde

Anonym sa...

Ønsker å gratulere dere så mye på bloggen også:)
En vakker liten skatt har dere fått, akkurat som mamma, pappa og Awa Linnea.
Hun er også en heldig liten skatt som har fått en herlig familie å vokse opp i.
Gleder oss til å se dere når vi kommer hjem.
Klem fra Astrid + gjengen

Silje-mor sa...

Gratulerer med enda ei nydelig jente!! Vakkert navn! Arti at du også er opptatt av hva navnene til ungene dine betyr!! Hva betyr forresten Awa Linnea??

Nyt hverandre nå, alle 4, og ta imot all hjelp!

Klem fra Silje

dronningmia sa...

Takker!

Silje-mor: Awa betyr liv og Linnea er navnet på en blomst... og det er en historie bak hennes navn også, den kommer senere! Ü

Marika C. Hetland sa...

Maria! Gratulerer SÅ mye med den lille skatten! Ho var aldeles nydelig! Ønsker dere alt godt videre som tobarnsfamilie. Vær rikt velsigna, alle 4!
Goe klemmen

elisabeth sa...

Flott blogginnlegg!
Håper alt står bra til med dere alle!

rosin85 sa...

Gratulerer nok en gang kjære maria! Hun er nydelig! og har fått et navn verdig en prinsesse.
Nå må dere kose dere kjempe masse med begge prinsessene deres.
*klem*

Anonym sa...

Gratulerer så masse Maria!! Kjekt å lese at alt gikk bra, og at jenta har fått et fint navn! (det med navn er jammen ikke lett....) Hils mannen (og si gjerne i fra om dere er i Oslo en tur;))
klem fra Bergljot

Kathrine sa...

ÅÅ så nydelig hun er! Verdens vakreste elskede kvinne. Gleder meg til å se dere! Endelig tilbake i fedrebyen, så nå må vi finne en dag det passer med barselbesøk!