Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

torsdag 2. september 2010

smakebit

I går hentet jeg nøklene til den nye leiligheten vår! Jentene og jeg fikk også en omvisning... spennende! Da det var visning på leiligheten var vi på en miniferie i Kalmar og fikk derfor sende vår gode venn og nabo for å se på den for oss... og fotografere litt! Vi stoler på hans dømmekraft, han visste hva vi ønsket og vet hva han skal se etter også. Vi trodde ikke vi skulle få leiligheten, for køplassen var ikke på topp omstendig system her + brist på boliger... og var veldig overrasket da vi fikk beskjed om at vi hadde rykket opp som nr 1 og fikk leiligheten dersom vi ville ha den. Ikke den verste beskjeden å få når man ligger på stranda og soler seg!:)

Kjente det pirret godt i magen når vi kom inn i leiligheten i går... vi skal jo bo der! Leiligheten ligger i et hus fra 30-tallet. Den er litt sliten, men med noen malingsstrøk og evt nye gulv i soverom så tror jeg det blir bra. Store vinduer som vender ut mot en kirkegårdspark eller den koselige innegården.

Huset er kulturmerket og derfor får man ikke endre utsiden - ergo ingen balkong. Men det er ingen fara når man bor nært til flotte parker syns jeg! Pluss med leiligheten i dette 30-tallshuset er at badet og kjøkkenet er større en typisk svensk standard. På badet få vi feks plass til å sette inn vaskemaskin! Det skal jeg love er hverdagsluksus for dronningmia som har slept tunge blå IKEAposer med skittentøy ned tre trapper, ut på gården, og inn i nabo-oppgangen der tvättstugan nå er. Gjerne med en voksende baby i ene armen og 2-3 åring på slep! Vi har nyoppusset tvättstuga på gården i den nye leiligheten også, men ser mer på den som en komplettering til vår egen vaskemaskin...:)
Er også fornøyd med å få dobbel kjøleskap/fryseskap og walk-in-closet!
Jeg har lenge hatt en drøm om å bo i en eldre leilighet og pusse den opp. Liker detaljene fra eldre hus som at det er høyt i tak... var derfor en positiv opplevelse å komme inn og se at det er høyt i taket i vår nye leilighet! Jippi! Liker også andre detaljer som at det mellom veggen og taket er en avrunding i stedet for firkantige hjørner om du forstår hva jeg mener?. Og i alle rom bortsett fra gjesterom og gang er det stukkatur... eller heter det rosetter?


Denne er fra kjøkkenet med stor spiseplass. Her må jeg finne en perfekt lampe... og lamper er noe av det vanskeligste å finne syns jeg! Vil ikke ha det som alle har. Tips mottas med takk! Kjøkkenet blir hvitt og stilrent, men med en fondvegg ved spiseplassen som er i litt koselig retro tapet... bilde kommer når det er på plass. Lampa kan gjerne være litt minimalistisk... men ha varmt lys. Hvit eller svart. Eller noe helt uventet? Hehe... vanskelig!

Da jeg så på soverommene fikk jeg en overraskelse i to av dem. I jentenes rom visste vi at det var en stor, mørk fondvegg som vi skal male hvit! men vi trodde vårt rom og gjesterommet/arbeidsrommet var hvitmalte. Dette var derimot hva som møtte meg:


Vårt soverom. Vi har i utgangspunktet tenkt å male det i en lys, lys gråfarge og evt fonde veggen mot vinduene i en farge som heter Royal Lavendel. Tviler derfor på at vi beholder denne tapeten...
I gjesterommet var en av veggene tapetsert med denne tapeten:... jeg ville nok ikke ha valgt den selv per i dag, men tapeten var fin. Trykket er i fløyel og tapeten er helt intakt. Lurer på om den kanskje skal få sitte der inntil videre... noen innspill? De andre veggene blir hvite.

---

I natt holdt Embla oss våkne igjen! og da hun endelig falt til ro i de tidlige morgentimer fikk ikke jeg sove igjen. Lå våken mellom kl 04 og 05-06 tror jeg og tenkte på leiligheten vår. På løsninger for gangen. På hvilke stoler vi skal ha til det nyinnkjøpte spisebordet vårt... På lamper og skoskap og andre skap. På nytt teppe til stua. På den deilige følelsen når alt er på plass, når vi er på plass...
3 kommentarer:

mi-rachel sa...

håper vi får se noen bilder når dere er flyttet inn:)

Jeanette :) sa...

vet AKKURAT kordan du har det. :)

men det der blir veldig fint. :) klem

Beate sa...

Så spennende, Maria!
Gleder meg til å følge utviklingen =)