Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

søndag 21. januar 2007

changes

i disse babytider vil jeg skrive litt om de såkalte søvnløse nettene jeg hørte så mye om da jeg gikk gravid. tell you what: vi har ikke hatt en eneste søvnløs natt etter at awa linnea ble født. ikke en. ok, det ble litt lite søvn på meg da hun var 2 døgn og skulle suge all the time, men that's it. awa linnea funker som regel sånn her om natta: sover, våkner en gang, får mat og ny bleie dersom det trengs, og sovner igjen. av og til har det hendt at hun blir litt pratesyk, men det gir seg fort. det hele har forløpt seg ganske så fint og rolig syns vi.

kl 07:30 våkna jeg av at francis drev og lette etter ungen i senga vår:
F: er hun ikke ved siden av deg?
M: nei
F: har hun ikke fått mat i natt???
M: nei
F: ER DU KLAR OVER HVA KLOKKA ER??? HALV 8!!!

dette var ny rekord.
jeg måtte først opp og sjekke at hun levde. så lå jeg og venta på at hun skulle våkne, og var ganske klar for tømming, for å si det sånn. men hun sov enda en stund til. for første gang har awa linnea sovet rundt!
vet ikke om jeg har så store forhåpninger til at det skal fortsette sånn, men visst er det spennende! om det var unntakstilstand i natt, så er ikke det så farlig heller.annen ting som skjedde i dag:
awa linnea snudde seg fra mage til rygg! jeg ble litt satt ut, henta francis, la henne på magen igjen og vips - så snudde hun seg over på ryggen en gang til. oioioi. snart kryper hun og går og kommer i trassalder og tenåringsopprør og hater meg. :(
francis har en visjon om at awa linnea ikke skal vite hva gutter er før hun er 25 år. for sikkerhetsskyld skal han dessuten gå til anskaffelse av en hagle som skal stå i skapet på soverommet vårt. DERSOM det skulle dukke opp et hankjønn hos oss er planen å ta hankjønnet med inn på soverommet og vise han hagla.
dette er den planlagte samtalen:

HK: å, jakter du?
F: nei
F: vet du når jeg kjøpte denne?
HK: nei
F: da awa linnea ble født.

dersom vi ikke klarer å skjule at gutter eksisterer, og dersom det ikke funker med hagla, har vi jammen ta en plan 3:
flytte til en øde øy.


7 kommentarer:

Sukkerspinn sa...

Wow! Bra plana! Skal tru om dem blir å funke. Må si at d høres litt sketchy ut å kalle hagle for "sikkerhets skyld"... Kanskje det e like bra å lære jenta at man ikkje må gå for nært gutta, for da kan de eksplodere. Eller nå sånn. Spørs kor macho ho blir når ho blir større. (Sjansen øke for hver hagle pappa har i skapet...)
Men, gratulere med superbaby! Gir gode prognosa for fremtidige tante Sukkerspinn- besøk. :D

dronningmia sa...

hurra for gode prognosa!

elisabeth sa...

duh, skal dåkker nordover i sommer?

elisabeth sa...

og selvfølgelig:
dåkker har fått ei overnydelig datter:)

dronningmia sa...

elisabeth: ja, æ trur det:)

Kathrine sa...

HAHA! Stor smokk.
Så gøy med lang natt og snuing og sånt.
Jeg skjønner jo at Niklas ikke kan få hilse på Awa for hun kommer til å bli så betatt og da kommer jo Francis med hagla. Knis, vi får treffes i skjul maria.

connie sa...

enig med sukkerspinn, bra plan. dere har virkelig løst tenåringsproblemene her i verden! og det allerede på første ungen :)

gøy at hun snur seg da! hvor gammel er hun nå?