Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 23. januar 2007

hva kaller man dette?

jeg hadde tv'n på i bakgrunnen en stund i ettermiddag og "that 70 show" var på...jeg har ikke sett på det så ofte at jeg kan navnene på alle karakterene, men hvertfall så sto red og mrs forman (tror jeg det er) på kjøkkenet, og mrs forman var søkk fortvilt over at noen hadde rota i systemet hennes i krydderboksen. før hun ble ferdig å sortere krydderboksene, foreslo red en hyrdestund og de springer ut av kjøkkenet...etter 2 sekunder kommer mrs forman løpende tilbake til krydderboksen, legger de siste på plass og sier noe sånt som "it would have bothered me the whole time anyway".

uten øvrige paraleller, hahaha, så kjenner jeg meg skremmende mye igjen i hennes tankegang. jeg liker å ha ting i orden rundt meg. jeg blir stressa av ting som ligger på feil plass - ting som blir til rot. francis sier at jeg er obsessed av at ting skal se pent ut. heller pent en praktisk. han får noia av at jeg har det fine bestikket vårt i skuffene i den lille kommoden i stua. der ligger de fint sortert i ulike esker. praktisk syns jeg. ikke syns francis. pent er det hvertfall. knis. uansett: han har nekta å ha noe med serviset å gjøre, pga min pene praktiske løsning. derfor er det mitt ansvar å hente fram og å legge tilbake. det går stort sett greit.

jeg elsker levende lys. forbruket på telys spesielt er enormt høyt i vårt hjem. det ser pent og KOSELIG ut. en del av de små krukkene eller hva det nå heter, som vi har telys i, er litt gjennomsiktig. da er det penere å ha sånne telys som er i gjennomsiktige beholdere, enn de med sånn aluminium i. telys med gjennomsiktige beholdere har jeg ikke funnet i malmö, men da sukkerspinn kom på besøk for et år siden hadde hun med to poser til meg. når de var brent opp, beholdt jeg de gjennomsiktige beholderne og har lært et triks av min mor: ta ut selve telyset av aluminiumsbeholdern, og putt i de gjennomsiktige beholderne. det tar vanligvis kort tid.


her om dagen kjøpte jeg en ny pose med 100 telys. catastrophe: telysene er for store for de gjennomsiktige beholderne! etter å forsøkt å lirke de nedi et x antall ganger som medførte stearinoverflømmelse og sprukne gjennomsiktige beholdere, kom jeg omsider fram til en løsning:

jeg har funnet fram en gammel kniv om nå er min egen stearinkniv. den bruker jeg til å skjære til telysene, slik at de passer til de gjennomsiktige beholderne. det tar litt tid, men det gjør ingenting. snart er posen med de 100 telysene oppbrukt og jeg kan kjøpe telys som faktisk passer.

men viktigst av alt: det ser pent ut.

10 kommentarer:

Kathrine sa...

Maria, du er så skjønn.

Sukkerspinn sa...

*Kremt* Du vet, d der kvalifisere nesten til "obsessed"... Men bare nesten altså.
Æ lærte faktisk masse lurt av å besøke Malmö. En av de lure tingan va akkurat det med gjenbruk av de gjennomsiktige beholderan. :D
Men bare slapp av. Æ skal ta med nye til dæ neste gang;)

connie sa...

puh, så er det ikke bare meg som er mental her i denne verden. i would do the same thing baby! :)

system er meeget viktig..

Prinsesse Sprettball sa...

Hvis du har tid til det der må du ta å få deg en mer slitsom unge!

dronningmia sa...

prinsesse sprettball: som regel sover awa linnea. hvis hun ikke sover, sitter hun i vippestolen og følger nøye med...:) en skal tidlig krøkes vet du, haha:)

Stephan sa...

Det blir vel ikkje lenge før vi må ha både ho Awa og han Francis på avlastning på sommarøya..

Berit sa...

Moren til en venninne av meg sa engang: "Min erotiske sone er et nyvasket kjøkkengulv" Så hverken du eller Mrs. Forman er helt borte vekk.... ;)

merethe sa...

maria!! :) gratulerer med verdens nydeligste unge!!!:) hun er jo bare gjennomgullig! og med verdens søteste personlighet, det der med telysene var skummelt å lese hihi ;) glad jeg fant sida di, skal poppe innom innimellom, moro å følge med:) merethe (back in tromsø) :)

prinsesselisabeth sa...

her va det jammen oppdateringe i fleng!
du e mæ ei god ei!
det med telys har æ aldri tenkt på en gang, men æ har vel nån andre ting som ikkje alle andre forstår..

du, at vi har lyst å reis bort i påska..
det va et megahint, altså;)

mona sa...

tjihi! jeg må le litt av deg maria! Jeg også er opptatt av at det skal være fint rundt meg men tror ikke jeg hadde tatt det så langt at jeg hadde satt meg ned på kjøkkengolvet for å "skrelle" stearinlys;) du er søt! og en veldig fin mamma! gleder meg sånn til å se dere i bryllupet mitt om bare 6 DAGER!!!!!! Hjelp!er så gla dere skal være noen dager etter bryllupet sånn at jeg får kost og holdt litt på Awa vennen!:)
Nå har jeg blitt ganske så stor rundt magen så jeg blir skikkelig gravid brud! men det er sååå koselig! hils den lille familien din!
Stoooor klem