Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

onsdag 25. april 2007

jeg trodde jeg holdt på å bryte et av de 10 bud, hahaha!!

plutselig en morgen slutta den fiiiiiiiiiiiiiiiine, og bra vannkokeren vår å fungere. just like that liksom. ikke så veldig morsomt, det kokes jo en del vann i løpet av dagen, til kaffe, til te, til grøt, til awa linnea........and so on. og dessuten var den jo så fiiiin. i dag gikk jeg og jeanette og våre to små knøtt til citygross for å handle, bl.a en ny vannkoker. jeg tok den billigste, den så helt okej ut. jeg kom hjem, og skulle pakke den ut og fornøyd installere den på kjøkkenbenken. men i et salig stress og med en liten sulten frøken på armen, så ble det bare tull og vas og jeg klarte å miste den i gulvet......noe som resulterte i en ødelagt vannkoker. ødelagt FØR den ble tatt i bruk. vel, sa jeg til jeanette. jeg går tilbake og lyver og sier at den allerede var ødelagt da jeg pakket den ut! and off i went, mot citygross for å spre mine løgner. jeg var ganske frustrert over å ha klart å ødelegge den, og håpet så gjerne at jeg skulle få en ny. og tanken om at jeg så mer sympatisk ut med en liten frøken i babybjörnen streifa meg dessuten også.da jeg kom fram til kundeservice på citygross var det en lang kø, og jeg var nr 10 i køen. da begynte jeg å tenke. tenke på at jeg jo egentlig visste at man ikke skal lyve.

en gang, da jeg var ca. 5 år hadde vi besøk av elin, venninna til mamma. mamma skulle ut på et eller annet, og elin skulle passe på meg. jeg var ute, for det var vår eller sommer, og hadde fått beskjed om å være hjemme til barnetv. jeg dro til tante britt og onke kjell ove som bygde hus. jeg ble der lenge. jeg LØY til elin og sa at mamma hadde sagt at jeg fikk være hos tante britt.
mamma ble grusomt sint da hun fikk høre hva jeg hadde gjort. jeg kommer ALDRI til å glemme den kvelden. mamma tok meg opp, sånn at jeg satt på hofta hennes liksom, og inne i den ganske smale soveromsgangen vår tvang hun meg til å be elin - som også sto der - om unnskyldning. det var gruelig flaut og pinlig. jeg var bare 5 år, men lærte meg en skamfull lekse som jeg husker nå - 20 år senere - som om det var i går.

tilbake til nåtiden. jeg sto der i køa på citygross, og visste at det er galt å lyve. så jeg bestemte meg for å si det som det var, og heller håpe på at garantien skulle dekke skaden. og guess what - ærlighet VARER lengst. det var ingen problem, jeg kunne få en ny vannkoker jeg. men det var ingen flere igjen - så jeg fikk heller en som var mye mye finere, og faktisk lignet ganske mye på den fiiiiine, bra som vi hadde. jeg er ganske fornøyd.

jeg trodde at "du skal ikke lyve" sto i de 10 bud jeg.
men det gjorde det visst ikke.
men det er nok ikke så lurt å lyve likevel. ingen hvite løgner heller.
nå sitter jeg her og har en skinnende ren samvittighet. + at jeg har en finere vannkoker enn den jeg ødela i dag.
det er en god følelse. å ha skinnende ren samvittighet altså.


jeg tror jeg skal koke meg en kopp te nå jeg.

14 kommentarer:

prinsesselisabeth sa...

å, for en fin historie;)
k9z!

men så bra at det fikset seg.
det er sånne maria-ting-situasjoner som gjør at jeg savner deg forferdelig masse!

Sukkerspinn sa...

Gode Maria! Må jo tenke på ka du skal lære lillejenta også. :) No kan du lære ho at ærlighet vare lengst!
Og du...
2.mos 20:16

G sa...

...veldi fin historie, men vesste du at vannkokarn e nåkka av det som bruke aller mest strøm i heile huset. Og jo meir strøm du bruke, jo meir energi må verden bruke på dæ, og jo meir energi verden må bruke på dæ, jo meir CO2 må vi slæppe ut - og jo meir CO2 vi slæpp ut, jo meir is smelte i Polhavet. Og då blir Sommarøya snart BORTE. Tenk litt over det :(

Linn sa...

herli :) hils ho jeanette!!

men g, ka e det du sir? æ e en ivrig bruker av vannkokern.. men æ har jo åsså en drøm om å bygge hus på sommarøya - vil det si at æ må bynne å koke vann på den goe gamle måten? det tar jo så innmari lang tid....

dronningmia sa...

oh no g! du ødelegg vannkoker-idyllen min! kan vi ikkje fjerne bilan først, og så ta oss av vannkokern etterpå?

mona sa...

æ e stolt av dæ maria:) lure på om æ huske ho elin.....?

dronningmia sa...

elin, mamma si venninna fra harstad;)

dronningmia sa...

elin, mamma si venninna fra harstad;)

Lisa sa...

Maria, det e så koselig å lese bloggen din :)
også har du jo den skjønneste lille jenta!

mona sa...

ja æ huske ho!! tenk maria? vi e blitt voksne! snart kommer Anna te å si "mamma, ho venninna di fra sommarøya"!! tjihi!

dronningmia sa...

mona: anna?! e det skatten i magen? altså skal ho hete anna, eller e det ho anna lovinda liksom?

mona sa...

ja det e skatten i magen:) vi kalle ho Anna så det blir nok det! det står mellom det og Gerd....ka trur du? ka ville du valgt? bekkenet begynne å trøble for mæ nu...tenk hvis æ må i rullestol på slutten??? hjelp....

Anne Linn sa...

du fikk meg til å tro at det var et bud også.. utrolig lenge siden jeg overhodet har tenkt på de ti budene... :) :( ? Holder meg til det ene Jesus-budet, det rekker jo har jeg hørt.
Emelie og jeg snakket om løgn da jeg la henne nettopp. "Har du løget noen gang, Emelie?" (Hun er snart 11) "Ja, en gång." :D Ærlig unge! ;)
Liker at Gud så konkret viser sin belønnelse når vi gjør det vi vet er rett..

g sa...

...linn, du må nok bære legge teposen rett i munnen. Det e det beste. Heal the worl, you know...