Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

lørdag 4. oktober 2008

Fornye kjærligheten...♥

Når vi skulle gifte oss fikk vi telefoner fra venner i sjokk: var det en skrivefeil på ønskelisten vår, eller stemte det virkelig at vi ønsket oss en dobbeldyne???!?!! Dobbeldyne ble av mange assosiert med besteforeldre, fiselukt og svette netter. Og av våre sjokkerte venner fikk vi dynetrekk til dobbeldyne i bryllupsgave, flotte sådan.

Lite gjennomtenkt var de første spontane dagene som nygift. Vi hadde jo ikke ønsket oss selve dobbeldynen.
Så da vi skulle tilbringe vår første natt i leiligheten hadde vi to dobbeldynetrekk, men ingenting å fylle dem med. Slik gikk det til at vi tok enkeldynene i bruk, nok en gang, og dobbeldynetrekk ble omsider byttet inn i enkeltdynetrekk.

For Francis, som egentlig ikke var så helhjertet med i bestemmelsen som ble gjort før bryllup og ønskeliste om dobbeldyne, ble denne enkeltdyneløsningen en behagelig løsning.

Snart meldte dog problemet seg. Min dyne er standard størrelse i lengde, mens Francis sin er 220 cm lang. Det er ikke bare, bare å finne dynetrekk som til to forskjellige størrelser - i samme sort. Resultatet har vært at den ene dyna får for stort trekk og den andre får for lite trekk.

Komplisert?
Du har bare hørt begynnelsen av visa.


Fire år etter bestemte vi oss. Jeg skulle også få en dyne som var 220 cm lang. Maria, fyllt med entusiasme og kjøpeglede og viten om at ny lengde på dyne krever nye, fine dynetrekk, tropper opp på diverse svenske butikker for å kjøpe dyne...bare for å tre inn i en ny verden av problemstillinger.

Svenskene har andre mål.
Svenskene er kortere enn nordmenn, og har bare enkeltdyner med lengde på 200 og 210 cm.
Inget poeng i å kjøpe ny dyne.
For hva når vi en dag flytter tilbake til Norge? Da vil jo ingen dynetrekk passe dynene våre! Vi vurderer muligheten for å få tilsendt dyne på 220 cm fra Norge, men forkaster den stresstanken og lever videre i våre ufullendte sovesystemer.

Så skjedde det.
Maria er på IKEA og bestemmer seg for å bare titte litt på dobbeldynene. De er billige. De er fylt med andedun/ fjær og er sydd i ruter slik at dunene/ fjærene holder seg på plass. De er 220 cm lang.

Maria ifører seg sjarmerende kvinnelist stemme, ringer Francis og spør om han har en fin dag? Vet han at på IKEA har de billige dobbeldyner i andedun/ fjær som er 220 cm lang? Har han tenkt på hvor koselig det kan være å ligge tett i tett i dobbeldyne?
Kvinnelisten er ikke forgjeves, og Francis sier at det er greit, Maria kan kjøpe dobbeldyne og to nye dynetrekk, men dersom han ikke er fornøyd skal de gå tilbake til enkeltdyne. Maria sier "OK", krafser til seg en dobbeldyne, velger ut to delikate dynetrekk med omhu og tenker at dobbeldyne skal det være - for resten av livet.

Min motivasjon for å ha dobbeltdyne?
Det blir så mye penere når man reier opp senga.Sov godt!

5 kommentarer:

Kathrine sa...

Og så er det jo bare så mye koseligere! Vi ønsker oss det vi også. Iallfall jeg *knis*

dronningmia sa...

Ja, ikke sant!:D Jeg anbefaler det. På det sterkeste!:)

Janette sa...

hjertelig anbefaling fra meg og :)

ziarah sa...

Dobbeltdyne er genialt ♥ Er man ekstra hardcore kan man ha hver sin! :D

ziarah sa...

Oh, jeg er Ida forresten, fra fransken, har bare byttet brukernavn på blogger..