Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

lørdag 5. mai 2007

i object!

her sitter jeg og koser meg all by myself med sjokolade, cashewnøtter, cola og programmet "prinsar och prinsessar", som i dag handler om kronprinsesse mette-marit. (pappa, nå skulle du vært her!;)) herlig for en ihuga royalist som meg:)

men det er bare det at svenskene har et problem: de kan ikke uttale dobbeltnavn uten at det høres ut som en litt latterlig figur i emil fra lønneberget eller noe sånt. min første erfaring med dette var da awa linnea ble født, enkelte har stoooooooore problemer med å si det. altså, ikke uttale, bare si det liksom. tonefallet blir helt merkelig. og de lurte også på hva vi skulle kalle henne. og jeg svarte litt forvirra at vi skulle jo kalle henne for awa linnea. men hva skulle vi KALLE henne, til daglig liksom. awa linnea, svarte jeg. men skal dere ikke ha noe kortere også, sa de da. tja, du kan jo si awa da, svarte jeg. jaha, svarte de. her heter man jo heller mirre, vickan, madde, mia og sånt da.

anyways. nå sitter jeg her og ser på "prinsar och prinsessar". og hva kaller de vår kjære kronprinsesse for? METTE-marit. forstår du? trykket ligger på mETTe-marit. irriterende! respekt liksom!
hvor vanskelig er det egentlig?

9 kommentarer:

tante britt sa...

mETTe-marit;d blir jo som dæm si på finnmarka:) lykke til m preika imorra. stor klæm:)

dronningmia sa...

hahaha! det har du jammen rett i!:D
og takk:) stor klem tilbake!

Sukkerspinn sa...

Æææsj! Æ prøvde å si det på DEN måten, og d høres jo helt grusomt ut! D e d æ alltid har sagt. Må være nåkka i genan til Svenskan. Det bare MÅ.
For øvrig: Vesst dem no absolutt nekte å kalle ho Awa Linnea, kan dem ikkje bare kalle ho Lawa? :D

Berit sa...

Ja, ikke sant???

prinsesselisabeth sa...

æ e alltid enig i det ho linn sei.

irena sa...

är det den norska prinsessan? hehe.. Våran e ju finare :0)
hihi. Kram irena. har nya inlägg..

g sa...

Kanskje æ denna gången sku henge mæ på trenden i de fleste andre blogginnleggan: Å guri kor sjønn ho e på bildet! Nydeli.

dronningmia sa...

Hahahaha, g, du e gulle god!

Idapia sa...

hihi.. svenskene er rare! :)