Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 21. april 2009

syklende snuppe i syvende svangerskapsmåned

Jeg har overgått meg selv i dag, og syklet til skolen! Sola skinner, jeg sykler på Francis sin cruiser gjennom alléer med trär som ligner på sånne japanske kirsebärträr. Har funnet iPoden min som har värt borte siden för jul, og hadde deilig musikk i örene. Syklet forbi fine bygårder hvor jeg gjerne skulle ha bodd. Stoppet på 7 eleven og kjöpte meg en lunsj. Nyter livet. Fin start på det som skal bli en effektiv studiedag... ÜDet er spesielt to ting som jeg har lärt meg å like veldig godt når det gjelder Malmö:
1) Muligheten for å kunne sykle overalt! Sykkelstier all over town, reisen tar mye kortere tid enn bussen, som gjerne er altfor altfor sen. Terrenget er jo heller flatt, ikke som San Francisco-aktige Tromsö. Selv om det også har sin sjarm.
2) Parkene. Francis pleide alltid å snakke om hvor mye han elsker å ligge i parker og nyte livet. Jeg tenkte på Alt.1: ”parken” ved Domkirka i Tromsö – ikke akkurat et sted hvor jeg nyter livet. I eksos og veldig beglodd. På fuktig gress og lave temperaturer. Alt 2: Den såkalte Kongeparken på Sommaröy. Selv om royalisten Maria fryder seg over den kongelige bauta, er ikke det heller et sted hvor jeg gjerne tilbringer timer på et pledd. Ikke like mye eksos. Men derimot div bolighus som närmeste nysgjerrige nabo.
Her er parkene mange, store, fine, skjermede. Parker med kjöttetende ender (I swear), parker med lekeplasser, parker langs vannet. For förste gang i livet forstår jeg hva Francis mente da han savnet parker i Tromsö.

Egentlig skulle jeg også ha hatt en sykkel. Drömmen er en fin sykkel med barnesete på. Så lettvint det hadde värt å ha Awa Linnea bakpå der og cruisa rundt! Selv om hun begynte å prate om at hun ikke ville ha en ”sånn där” på hode (les: hjelm) når jeg trillet henne på sykkelsetet til barnehagen i dag.
Tidspunktet er desverre ikke så bra bare. Er om få antall uker urban tobarnsmor med bagvogn og söskenbrett. Lillesöster i Babybjörn på sykkel faller nok ikke i god jord hos dette sykkelfolket.

Men en vakker dag...

Dagens sykkelobservasjon:
Hvorfor föler folk et behov til å röyke mens de sykler?

4 kommentarer:

Svigersøster sa...

skjønner også veldig hva Fracis mente med savne parker.. Savne også parker her i Tromsø...

Anonym sa...

parker er nydelige:)
det har vi her i sandnes! to min å gå fra oss!:) ingen kjøttetende ender og ingen biler å se:)

å røyke mens du sykler er godt det:) sånn bysykling trenger ikke å ta så mye pust, så da kan man kose seg med en røyk å derfor spare tid! man legger også da røyken bak seg mens man sykler, slipper å stå med en røyksky rundt deg:)
men det jeg er skeptisk til er å bare sykle med en hånd!:/
MOna:)

dronningmia sa...

Hahaha, Mona, du e god! Ü

Anonym sa...

Æ ser dæ førr mæ der du fer av gårde på sykkelen... :)
Apropo sykle når du e i urban tobarnsmor: d finnes de utrulig kjekke vognene t å henge bak på sykkelen.Me tak å vindu.. de e kjempestilige....
kan ikkje skjønne at du ikkje vil kose dæ i kongeparken på Sommarøy? D e jo bare han Joakim og ho siss, han Jens og ho Tone som kjik på dæ... Ja forresten ho margaret han ivar å ho Kristbjørg og... d e jo bare koselig begloing, he,he.. tenk heller på ka følelse du skape i disse hjertan...f.eks tenk at ho Maria kan kose sæ i kongeparken... tenk at den e go nok førr ho, kanskje vi og sku begynne å bruke den..det kan få store ringvirkninga ve at du år foran som en idealistisk bruker av kongeparken. klem me en oppfordring t å bruke kongeparken på sommarøy meir, fra ho tante Ruth