Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

tirsdag 7. april 2009

marihøner...

De er egentlig de fineste insektene, disse marihønene. Hvertfall etter min mening. De har ikke ekle ben, som edderkoppene (eller "spindel wow" som Awa Linnea kaller dem), stikker ikke, slik som mygg, knott etc. De har pene farger, er med i Awa Linneas Barbie-film og er rett og slett söte......men likevel syns jeg det er uhordelig ekkelt når jeg en sen aprildag ser noe rödt på sofakanten, som jeg tar for å være en lo/ paprikabit/ etc... men som viser seg å leve! Kjenner at det samme ubehaget som oppstår ved synet av mygg/ blomsterfluer/ biller/ veps/ edderkopper/ etc i mitt hjem, oppstår. Prøver likevel å være sterkt kvinneindivid og henter en papirbit som jeg lar marihøna krype opp på, (forholdsvis) rolig viser jeg Awa Linnea vår lille gjest, og forteller henne hva det er. Før vi begge går for å slippe den ut på verandaen (tanke på å knuse den er ekkel, den har liksom et skall).

Siden høsten föler jeg nesten at universet prøver å fortelle meg noe ved å etterjage meg med marihøner. Dette er nemlig ikke første gangen jeg finner de små røde luringene i mitt hjem. Og på lørdag, når vi satt ute og spiste pizza krøp intet mindre enn 4 MARIHØNER rundt omkring ved siden av meg. Seriøst? Hva betyr det tror dere?

3 kommentarer:

Anonym sa...

De skal lære deg å ikke være redde for dem, de er jo rett og slett bedårende!!
God påske Maria, og Guds fred :O)

Berit

Anonym sa...

"Jeg er ei lita Marihøne med to prikker. Bor i stua di ,der du sitter. Setter meg på hånda di, for der er det koselig. Hoppsuddelidudeligduttandei." Å der føug ho..."
Å de e så søte. Vet du at så mange prikka som de har på ryggen, så mange år e de. Våren e ei gjilde ti. Go påske

rosin85 sa...

Men marihønene er jo kjempe ekle!!! Har vagt i minne når jeg på ungdomsskolen hadde marihøner på glass, og studerte dem med forstørrelsesglass. Og hjelpe meg, så ekle jeg husker de var! Skikkelig monster i forkledning.
*grøsse*