Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

fredag 20. februar 2009

litt forskjellig

Jeg er av den typen som egentlig er spontan, men av en eller annen merkelig grunn kan jeg drøye med å lage innlegg på bloggen min i blant! Morgenen etter mitt forrige innlegg om tvillinger og kjønn droppet Svenska Dagbladet inn i postlådan vår, med denne artikkelen på forsiden. Jeg har gått og tenkt på å blogge videre om dette, men har liksom ikke kommet i gang helt! Og nå er det kanskje gammelt nytt også, for jeg har fått med meg at saken også dukket opp i norske medier også. Uansett så skjønner jeg jo at dette faktisk er en høyaktuell sak, som strekker seg utenfor Rosengårds grenser...
En ting som sjokkerte meg med artikkelen, forutenom selve abort pga kjønn-saken, er at abortgrensen i Sverige er på 18 sinnsyke uker! Det er jo helt utrolig! Tenk, jeg har bodd her i 3,5 år uten å ha fått med meg dette. Merkelig verden.

...

Jeg har hatt en koselig morgen med Awa Linnea (og min snille mann som lagde frokost i dag). Vi har sett "Klara's ko" på barne-tv, om Klara som vinner en ekte ku i lotteri og overtaler pappa til å ha kua hjemme hos dem, hvor den bæsjer i kjøkkenet og står inne på badet og ja... Så fikk vi se en litt morsom scene om hvor pappa skal prøve, etter å ha øvd seg på en hoppeball, på å melke kua. Det syntes Awa Linnea var særdeles merkelig. Hun er inne i en fase hvor alt som sees, prates om, leses om etc havner i en "Awa søla inte"/ "Awa inte bada" osv sjargong. Nå konstaterte hun at "Awa har inte sånn (jur!) der (rompa!)". Jeg måtte fnise litt. Og så prøve å fortelle en 2-åring at kua har jur for at det skal komme melk, men at vi ikke har det. Så kommer det fra et stk gnomete mann på kjøkkenet: "Men snart får mamma melk også!".

Etter frokost gikk ferden til barnehagen og så videre til Orkanen for meg. Her sitter jeg i et gnistrende flott vintervær (vi har hatt snø i mer enn en uke - hurra!) og prøver å kreste ut noen vettige refleksjoner om kultur og metaforer og språk osv som skal leveres inn på tirsdag. Mest av alt drømmer jeg om andre ting. For eksempel å få mammaperm om bare 3-4 mnd. Å egne tiden til kos, foreløpig hemmelige prosjekt, strikking som ikke innebærer å måtte rekke opp halve teppet 3 ganger pga a) hull i teppet b) stygg strikkestruktur c) en mistet maske midt i teppet*, Glamour (haha), venner og andre fine ting. Planen er også å bli en heidundrende husmor som følger i mine svenske venners fotspor: å ikke bruke halvfabrikat! Seriøst, her lager man aaaaalt fra grunnen av! Supper, sauser, gryter....ALT! Gjør du også det?* Må bare tillegge at det tvilsomt blir mer strikking på meg på en stund... det er mest bare koselig når det dreier seg om babyteppe. Jeg er altså ikke en flink strikkefantast.

5 kommentarer:

prinsesselisabeth sa...

æ laga min famøse fiskesuppe fra bunnen av hvertfall:) og en del andre ting. men æ strikka ikkje.

Silje-mor sa...

Jeg laget mest fra bunnen av før jeg fikk barn... Nå er det endel poser og glass og sånt. Men helfabrikata er det minimalt av (der går grensen)

Jeg strikker også bare firkanter (les babytepper eller lappetepper) Har dog begynt på en av to nisseluer som skal være ferdig til Troillongan til neste jul. Arbeidet måler 3 cm p.t.

PS. 18 uker (og også 12 uker) er i lengste laget når det gjelder abortgrense. Gullgutten er født i uke 24+2 og han lever i beste velgående...

Sukkerspinn sa...

Abortdebatten e ikkje spesielt oppløftanes om dagen, nei. Ei heller angrepilledebatten. Ser overhodet ingen positive side ved å skulle begynne å selge disse i KIOSKEN, sånn som politikeran tydeligvis gjør...

Hvis du virkelig vil få øyan opp for strikking, bør du sjekke garnstudio.no. Der åpna det sæ en ny verden for min del, affal. Ble ferdig med min første KJOLE (strikka OG hekla) for to uke siden, enda æ ikkje e noen strikkeracer... :D

Når det e sagt, så skal det jo nevnes at du allerede har fått husmorprisen hos mæ, i alle fall!

Anonym sa...

Jaaaa, lager alt fra bunnen stort sett!;-)) jukse litt inn i mellom...
du skal få smake når du kommer!
klemmmm fra svigers

Carina sa...

æ blir også heilt frustrert over abort lovene over alt. Og det e blitt meir relevant etter at æ fikk Julia, men den her siste mnd så har æ funne ut at dem har Live birth abortion her og det gjøre mæ så trist å lei. At det går ant å være så grusomme...Så en liten dokumentar om det og tåran trilla...skrekk å gru..
Men vi glede oss over at dokker har et frisk litn baby inne i magen din. Gratulere.
Klem fra ho Carina