Velkommen!

Bloggen min faller utenfor de typiske kategoriene... jeg blogger mest som jeg vil, om hva som faller meg inn, og når jeg har tid, inspirasjon eller får bloggeånden over meg.
Jeg er kjempegla for at du stikker innom og setter Stor Pris på et hei fra deg i kommentarfeltet...

onsdag 23. september 2009

en liten refleksjon

På butikken i dag kom jeg i prat med et gammelt ektepar over fiskedisken. Vi rådførte hverandre om hvor mange gram laks man skulle beregne per person til middag. Ü (Følte meg litt voksen, og litt hemmafru i det øyeblikket skal jeg si deg!)
Ved kassen havnet vi i samme kø, og når vi pakket varer sier fruen til meg:

"Visst är det jobbigt att handla?"

Smalltalk tror jeg det heter. For jeg pjatta med som bare det.
Og ikke før jeg ruslet hjem med to overfylte handleposer under vognen + kjøkkenruller og ovnsformer over disse, og maxipakke med Lambi toalettpapir og 2 pakker Pampers oppå vogna - O G musikk i ørene, begynte jeg å fundere litt.

For vet du hva jeg svarte fruen?

"Ja, det är det. Särskilt om man handlar själv."

W h a t ?!?!
Hvor i hele verden kom det svaret fra?
Faktum er at det jeg svarte er en big fat L I E .
Jeg liker faktisk å handle! Når jeg av og til skal ha litt alene-tid har det hendt at jeg tar sykkelen til Francis og drar å handler! Det er faktisk svært sjelden at jeg opplever det som jobbigt å handle.

Når jeg rusler mellom varehyller og fyller handlekurven føler jeg takknemlighet. Takknemlig for å kunne handle matvarer og bleier og kaffe og oppvaskkoster. Takknemlig for at jeg har muligheten til å kjøpe god mat som jeg kan servere middagsgjestene våre i dag. Jeg liker følelsen av å gå i butikker. Jeg liker å gå til Möllevångstorget og kjøpe grønnsaker, frukt, egg og blomster.

Hvorfor svarte jeg at dette var jobbigt? Og særlig når man handler alene?
Lurer på hvor mange andre usanne smalltalk-lines jeg serverer folk jeg møter på?

Og forresten, om man syns det er jobbigt å gå i butikken, så kan man jo bare handle over nettet. Sånn er det nå for tiden.

4 kommentarer:

Annikken sa...

Haha!
Kjenner meg igjen - at man lar seg rive med i smalltalk.. Feks med damene på deltidsjobben jeg har - her tar jeg meg ofte i å pjatte med og tenke på at det der - det mente jeg jo faktisk ikke!

Og som du sier - vi er utrolig heldige som kan handle det vil vil, omtrent når vi vil!

-Rita- sa...

hahahaha... der ga du meg noe å tenke på ja.. for jeg tror sannelig det glipper frem noen smaalltalklies her også i tide og utide.. :P men men... jeg tror faktisk ikke jeg tenker over det :p

ziarah sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ziarah sa...

Hei! En utfordring til deg på min blogg